Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ο ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Τρία χρόνια πέρασαν από την ημέρα που ο Ιωάννης Αμπελάς για μια χούφτα Ευρώ, γκρέμισε ότι ιστορικό και ότι Θρησκευτικό Μνημείο διέθετε η πόλης της Ερμιόνης, τον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Σε αυτό το ναό δια μέσου των αιώνων από άξιους ιερείς κτίστηκαν χιλιάδες χριστιανικές συνειδήσεις και δια του Μυστηρίου της Βαπτίσεως  έλαβαν την Θεία Χάρη του Αγίου Πνεύματος οι πρόγονοί μας και Εμείς!!! Στον Ιστορικό αυτόν Ναό ο Κολοκοτρώνης μετά άλλων 141 πληρεξουσίων του Έθνους την 11/2/ 1827έδωσαν τον ακόλουθο όρκο,υψώνοντας την δεξιά.         

  << Ορκίζομαι ενώπιον του Υψίστου Θεού της Ιεράς υμών Θρησκείας και της Πατρίδος μήτε να προβάλω, μήτε να ψηφίσω, τι εναντίον των  να μην παραβλέπω το νόμιμον και το δίκαιον.>>

  Ο Ιωάννης Αμπελάς δια των ενεργειών του αμαύρωσε την Ιστορία και το Θρησκευτικό πολιτισμό και ως εκ τούτου πρέπει να καθαιρεθεί εκ      του ιερατικού σχήματος. Είναι ανάξιος εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος και οφείλει ο Μητροπολίτης Υ.Σ.Α.Τ.Ε, κκ, Εφραίμ να μας απαλλάξει της παρουσίας του διότι έχει απολέσει  την έξωθι μαρτυρία. Άλλως προσβάλλει τη Χριστιανική Πίστη του Ποιμνίου του και καθίσταται Ανάξιος των Προκατόχων του.

 ΥΓ.Σεβασμιότατε Ιερέας πού δε συγχωρεί και δεν πιστεύει στη Θεία δικαιοσύνη, αλλά προστρέχει στην επίγεια, είναι Αιρετικός.                           Εις πολλά τα έτη σου Δέσποτα.

  Γεώργιος Νοταράς