Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΡΜΙΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΝΟΗ ΤΟΥ 2012μχ


Ορισμένοι άνθρωποι είναι τόσο υπερόπτες που δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν ξεπεράσει και τις μωρές παρθένες και δεν μπορούν πλέον να ξεγελάσουν κανένα.

Θα αναφερθώ σε τρείς περιπτώσεις της τελευταίας εβδομάδας που ήρθαν να μας στεναχωρήσουν, τις  μέρες των πιο χαρμόσυνων εορτών  της χριστιανοσύνης.

Α) Ο κ, Δήμαρχος, ανέσυρε από το συρτάρι του τις προφητείες του, για την εξέλιξη του Π.Α.Σ.Ο.Κ,  εμείς δεν έχουμε απαίτηση  να προφητεύσει το μέλλον της θητείας του στο Δήμο μας, έχουμε όμως το δικαίωμα να γνωρίζουμε τα πεπραγμένα της τελευταίας διετίας  στο κοινοτικό  διαμέρισμα  Ερμιόνης. Για τα αλλά διαμερίσματα, ελπίζω να ενδιαφερθούν οι γνωρίζοντες καλύτερον εμού την κατάσταση. Κύριε  Δήμαρχε, μετά λύπης μου σας πληροφορώ ότι η περίοδος αυτή, δεν συγκρίνετε ούτε και εκείνης των άμισθή πρόεδρων, που την σφραγίδα της κοινότητος την είχαν στη κωλότσεπη, και το Σύνταγμα των Ελλήνων το θεωρούσαν δώρο αναμνηστικό του Όθωνα στο Μακρυγιάννη.

Κ, Δήμαρχε σας παρέχουμε όλα τα μέσα για να μας ενημερώσετε και εάν το πράξετε άξιος ο  μισθός σας.

Β) Ο κ, Αντιδήμαρχος απεφάνθη <Κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία της Ερμιόνης> ασφαλώς κ, Αντ/ρχε, για να κατέχετε εσείς την θέση του Αντ/ρχου κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία μας, και συνεχίζει <Χρειάζεται συνέγερσή της ώστε να προστατευτεί η δημόσια περιουσία και ότι άλλο έχει μέχρι σήμερα αποκτηθεί> Θα μου επιτρέψετε κ, αντ/ρχε  να σας διορθώσω, ότι αποκτήθηκε μέχρι λίγα χρονιά πριν, γιατί  οι προκάτοχοι σας τα ξεπούλησαν για μια χούφτα ιερατικούς ψήφους και ήρθατε εσείς και τις πράξεις αυτές τις επικυρώσατε ή μήπως το καλοκαίρι λείπατε σε διακοπές!!!   Κ, Αντιδήμαρχε μένω με την απορία, εάν χρειάστηκε δύο χρόνια για να καταλάβετε ότι κάτι δεν πάει καλά στην κοινωνία μας, για να την αλλάξετε πόσους αιώνες χρειάζεστε? Χωρίς χιουμοριστική διάθεση, γιατί μπορεί ο δήμαρχος να είναι γιατρός, όμως δεν κατάλαβε ότι αυτά που λέτε  χρήζουν ψυχανάλυσης.

Γ) Όταν ο παπα-Παναγιωτης ευδοκίμως συνταξιοδοτήθηκε, στον αποχαιρετιστήριο λόγο του στο Μοναστήρι, ενώπιων του σεβασμιότατου, των ιερέων της Ερμιόνης και πλήθος πιστών, είπε εκείνο το ανεπανάληπτο < Η Ερμιόνη κατοικείτε από αγαθούς ψαράδες>  ήμουν παρόν και με επιείκεια ψιθύρισα <Κύριε Αφες αυτοίς ου γαρ οίδασι> όμως ο δεσπότης και  οι ιερείς μας το υιοθέτησαν και όταν είδα τους κανταδόρους να φιλοξενούνται στο σπίτι του τελώνου και του φαρισαίου, θυμήθηκα την κολυμπήθρα της εξιλεώσεις και το πως επανακτάτε η έξωθεν καλή μαρτυρία, όταν δεν έχεις ΤΣΙΠΑ και αντιλαμβάνεσαι τους Ερμιονίτες, όπως ο Παπα-Παναγιώτης.

Αγαπητοί κανταδόροι όταν φιλοδοξείτε οι συναυλίες σας να συμπεριλαμβάνονται στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, θα πρέπει να γνωρίζεται ότι ο πολιτισμός  και  η ιστορία για τους Έλληνες, έχουν την ίδια  αφετηρία, από τον καιρό του Αγαμέμνονα και του Ομήρου και δεν πάει πολύ καιρός από το καλοκαίρι, που αυτοί οι ανθέλληνες Μουλάδες, έφτυσαν την ιστορία και τον πολιτισμό μας.