Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

H Τελευταία πράξη


        Προς:  Πανοσιολογιότατον  Νικόδημον  Αεράκη 

Ερμιόνη

 
Κατόπιν και της δημοσιευθείσης επιστολής του Άγιου Νικοδήμου του Αγιορείτου,  περί των αμετακλήτων  υποχρεώσεων  των αβιάστως  χειροτονηθέντων μοναχών, εγώ κλείνω το κεφάλαιο  Νικόδημος Αερακης,  συμπεραίνοντας  ότι :
Ο εγωισμός, η υποκρισία, το ψέμα και η ιδιοτέλεια, εναντιώνονται  στο Πνεύμα το Άγιο, ως αμαρτίες που δεν στρέφονται έναντι των ανθρώπων,  αλλά ενώπιων  της χάριτος του Αγίου Πνεύματος,  που φορέας  κατέστης  δια της χειροτονίας.      
Δια του εν ζωή παραδείγματος σας δεν αποτελείται παιδαγωγικό χριστιανικό  παράδειγμα προς μίμηση, αλλά προς αποφυγήν, διότι επιζητείται την παροδικότητα της παρούσης ζωής, (Οικοναός), καταδικάζοντας εις  πτώση  την ψυχή σας  στην άβυσσο της αιωνίου κολάσεως!!! Περαίνων σας υπενθυμίζω την  ρήση  του  Αποστόλου Παύλου λέγοντος << Ο γαρ εσθιών και πίνων αναξίως, κρίμα εαυτώ  εσθίει και πίνει μη  διακρίνων  το σώμα και το  αίμα του Κυρίου>>.
Υ.Γ   Σεβασμιότατε Ύδρας  κκ  Εφραίμ,  το  1775  το θρόνο σας κοσμούσε ο Μακάριος Νοταράς, του οποίου την πνευματική τροφή αναζήτησε και έλαβε ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης,  εσείς επί των ημερών σας παρέχεται αγογγύστως υλική τροφή εις γεννήματα Εχιδνών.