Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΤΑ ΚΡΕΙΤΩ



                               
                                               2012 έτος  γυναίκας για την Ερμιόνη.  

Όση περηφάνια αντλούν οι Έλληνες από το μολών λαβε του Λεωνίδα,  στον απόγονο του Ναβουχοδονόσωρ, άλλη τόση αντλούν οι Ερμιονίτισες από την αξιοπρεπή απάντηση της κας Αργυρός Κριτικού, προς τον Ιουδαϊστή  εξουσιαστή, ιεροκήρυκα Νικόδημο, όταν  του είπε εν ώρα κηρύγματος ότι και εσείς να <<σέβεστε τις παραδόσεις μας>>.Και όταν  οι γυναίκες  ελάλησαν, οι άνδρες  σηγάτωσαν!!! 

Κυρία Παρασκευή Σκούρτη, η μόνη γυναίκα σύμβουλος της κοινότητος Ερμιόνης, που τιμώντας τον όρκο της αρνήθηκε να ξεπουλήσει δημόσια περιουσία στους εκπροσώπους  τουΚυρίου,για μια χούφτα δόλιων Αβρααμικών ψήφων.Η γυναίκα, που άνοιξε την πόρτα της αιωνίας μνήμης στους πατέρες μας, σφουγγαράδες της Ερμιόνης, περιγράφοντας τη ζωή τους, στο βιβλίο της < Σφουγγαράδες της Ερμιόνης>.

Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Ερμιόνης. Μια ομάδα γυναικών της Ερμιόνης, που τόλμησε να  διεκδικήσει με παρρησία τη θέση της, σε μια μεσαιωνική κοινωνία, που τα δικαιώματα της γυναίκας αμφισβητήθηκαν δημοσίως εις τον παρόντα χρόνο, χωρίς να αντιδράσουν οι εκφραστές του Συντάγματος της Ελλάδας.  Ο  κύβος  έρρίφθη.

                                                                       Καλή  Χρονιά