Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Η Γλίστρα στα Μανδρακια, μνημείο ναυτικής παράδοσης!!!


Έλαβα από τον αντ/δρο κ, Ε.Φλωρή την ομόφωνη απόφαση του Δ.Λ.Τ. Ερμιονίδος επί του θέματος της γλίστρας στα Μανδράκια, η οποία είναι κοινού ενδιαφέροντος και δεν αφορούν ιδιωτικές επιδιώξεις, όπως συκοφαντικώς και όλως ανέντιμα η επιτροπή αναφέρει.

Ειδικώς  το Υ/Χ Ερμιόνης με την υπ, αρ. 8716/05-2012 έκθεση του αναφέρει.

Α)Η γλίστρα που υπάρχει στην περιοχή Μανδρακίων Ερμιόνης, Ερμιονίδας εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό ανελκύσεις – καθελκύσεις τουριστικών-επαγγελματικών και σκαφών αναψυχής, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες κατά τους οποίους και υπάρχει συμφόρησης στον κύριο λιμένα της Ερμιόνης. (Σημ. δώστε στη δημοσιότητα τον αριθμό των σκαφών).

Κύριε προϊστάμενε του Υ/Χ Ερμιόνης δεν αμφισβητώ την αντικειμενική αλήθεια που εκφράζει ένας αξιωματικός του Λ.Σ., αμφισβητώ την μη αντικειμενική πληροφόρηση που γίνατε καλόπιστος δέκτης. Σας πληροφορώ επομένως ότι το μόνο  σκάφος που χρησιμοποιούσε τη γλίστρα τα τελευταία 12 χρόνια ήταν του αείμνηστου Νίκου Φασιλή. Αυτό σας το πιστοποιεί ένας Ερμιονίτης του οποίου την αναφορά για την καλή λειτουργία ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΟΣ, με ημερομηνία Ιούλιος 2001 την έχετε στα συρτάρια σας αναξιοποίητη!!!

Κύριε προϊστάμενε, δε είναι απαραίτητο να συμφωνείτε σε όλα με τους άλλους της επιτροπής, ακόμα και σε θέματα στρατιωτικής φύσεως, όπως η αποβίβασης αρμάτων μάχης, γιατί στη Νορμανδία και στη Σικελία οι σύμμαχοι ΔΕΝ ΕΨΑΧΝΑΝ για γλίστρες να αποβιβαστούν και δεν διδάσκονται ούτε και σε ασκήσεις επί χάρτου.

Ο  Σύλλογος των Αλιέων αναφέρει.

Ότι, έγιναν μάρτυρες που η γλιστρά χρειάστηκε για την αποφυγή βύθισης σκαφών.
Ότι, διευκολύνει την διάσωση ανθρώπου που πιθανόν να πέσει στη θάλασσα.
Ότι, εκτονώνει την κυματική ενέργεια. (Σημ. το κύμα ως υδάτινη μάζα ασυμπίεστη, ασκεί ομοιογενή πίεση εφ΄ολοκλήρου της προβλήτας ανεξαρτήτως της ιδιομορφίας της, κατανοητό?
Ότι, η γλίστρα μειώνει τα λειτουργικά έξοδα ανελκύσεως – καθελκύσεως των σκαφών.
Ότι, διευκολύνει την αποβίβαση αρμάτων μάχης για πολεμικές επιχειρήσεις.
Ότι η περιοχή μας χαρακτηρίζεται από…Υφάλους. (Σημ, Η Ερμιόνη δεν πένθησε ποτέ από τους ανύπαρκτους -πλην ενός- Υφάλους της.)

Αναφέρεται στην εισήγηση μου κάτι σχετικό για καΐκι, δίχτυ, παραγάδι, καρνάγιο που εσείς φανταστήκατε  και ψευδώς αναφέρετε?

Στα ανωτέρω εάν υπήρχε ίχνος αληθείας, θα σας πιστώναμε τουλάχιστον την αξιοπιστία.    

Στις αιτιάσεις του συλλόγου των αλιέων, που αριθμούν λιγότεροι από μια ποδοσφαιρική ομάδα, ενώ εκ του νόμου για την ίδρυση συλλόγου χρειάζονται 20 μέλη, ενώ είναι όλοι όλοι 16  και  που προσπαθούν να επιβάλουν καταστάσεις ενάντια στο συμφέρον του συνόλου του Ερμιονικού λαού, απλώς και μόνο για να δηλώσουν την παρουσία τους,  χωρίς να αισθάνονται την ανάγκη αυτοκριτικής, όχι μόνον για το ότι αποτελούν το 1/200 του πληθυσμού αλλά και ποια είναι η συνεισφορά τους  στην οικονομία της πόλις μας. 

Κύριοι του αλιευτικού συλλόγου σας δόθηκε η ευκαιρία να φανείτε χρήσιμοι στην πόλη μας και την απεμπολήσατε γιατί ακολουθήσατε ορισμένους που είναι δεδηλωμένοι  εναντίον των συμφερόντων του συνόλου των συμπολιτών μας, τους οποίους όλοι γνωρίζουμε και οι οποίοι δεν αισθάνονται την ανάγκη  ούτε καν να ντρέπονται.

1)Επικαλείσθε την εκτόνωση της κυματικής ενέργειας και την φανφαρική αυτή έκφραση, την υιοθέτησαν  επιστήμονες, που εκ της επιστημονικής του κατάρτισης  γνωρίζουν τους φυσικούς νομούς.

2)Γίνατε μάρτυρες διάσωσης σκαφών και δεν γίνατε μάρτυρες των  ατυχημάτων εκ των οποίων το ένα ήταν θανατηφόρο ή μήπως εννοείτε τη γιορτή της ανελκύσεως της βάρκας, που προσπαθήσατε να  την καθιερώσετε ως έθιμο?

3)Μιλάτε για γλίστρες, μήπως εννοείτε τα  μικρά μαντράκια στη σπιάτζα. Σε αυτή την εποχή ζείτε, καλό ξημέρωμα!!!

4)Αναφέρεστε στην περίπτωση ανθρώπου στη θάλασσα, όταν έγραφα στον Παρατηρητή απευθυνόμενος στον κ, Λεμπέση τότε Δήμαρχο, κάθε πενήντα μέτρα στο κρηπίδωμα σε διαμορφωμένη εσοχή να τοποθετήσει σιδερένια σκαλοπάτια, δυστυχώς δεν εισακούστηκα ευχαριστώ για την έστω και καθυστερημένη δικαίωση !!! 

5) Αναφέρεστε επίσης στις παραδοσιακές αξίες, ότι δηλαδή εκεί τραβούσαν τις βάρκες οι αείμνηστοι  πατέρες μας και  σας ρωτώ, εκεί εξαντλείται η ευαισθησία σας, γιατί όταν οι σεβαστοί μας ιερείς ξεπερνούσαν και την μανία του Αβά Furmon, εσείς μεθ΄ υποκλίσεως τους φιλούσατε το χέρι, εκτιμώντας εκείνο που εκείνοι  καταρράκωσαν, το ιερό Ράσο.

Και τέλος παρακαλείτε τους ομοτράπεζου σας <<να αποφασίσουν με βάση το δημόσιο συμφέρον και όχι μονόπλευρα και ακόμα για ιδιωτικές επιδιώξεις>>

Όσοι εμπνευστήκαν την τελευταία παράγραφο, αποκάλυψαν αυτούς που την Ερμιόνη την παρέλαβαν πρώτη στην επαρχία και την κατάντησαν ουραγό και όλοι αυτοί έχουν όνομα, ο <Κανένας> του Οδυσσέα, είναι μύθος!!! Την ανικανότητα μας να αξιοποιήσουμε τον τόπο μας θα την εκμεταλλευτούν οι ξένοι και εμείς θα διαμαρτυρόμαστε, ότι χάσαμε την εδαφική κυριαρχία.

Την ομόφωνη απόφαση περί χρησιμότητας της γλίστρας, πήραν τα ακόλουθα μέλη της επιτροπής, τους οποίους παραδίδουμε στην αδέκαστο κρίση της ιστορίας.

 

 Ο Προεδρος                                                     Ο Αντ/δρος             Τα μέλη

Καμιζής   Δημήτριος  Δήμαρχος        Φλωρής Εμμανουήλ        Σφυρής Δημήτριος

                                                                                                       Στρατόπουλος Κων/νος

                                                                                                       ΠαπαστεργίουΕυάγγελος

                                                                                                       Μέξης Παναγιώτης

                                                                                                       Αγγελική Βασιλική

                                                                                                       Αλεξάκη Καλιόπη

                                                                                                       Ανανιάδη Σοφία

                                                                                                       Γανώσης Ιωσήφ

                                                                                                       Κουτούβαλης Νικόλαος

                                                                                                       Καισαρέας Ταξιάρχης

                                                                                                       Παλιβού Μαρία

                                                                                                       Τούσσα Κοκώνη Ευγενία