Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΕΙΤΕ ΣΕΒΑΣΜΙΌΤΑΤΕ


Σε σχετικό άρθρο ο συνδημότης Σ. Δαμαλίτης θυμήθηκε την συμπεριφορά του <πατερά> Αμπελά που του στέρησε το Αντίδωρο στον Άγιο Νικόλαο γιατί είχε παντρευτεί με πολιτικό Γάμο!!! Αυτή την ημέρα ήμουν παρών και είχα γράψει στην εφημερίδα <Ερμιονίς> ότι όταν οι πατέρες μας και εμείς θαλασσοπνιγόμαστε να   κτίσουμε τον Ναό, αυτός κοιμώμενος με την παπαδιά του παιδοκομούσε, την προσφορά μας την γνωρίζει, αλλά δεν τον αφορά τίποτε άλλο από το παγκάρι. Σε δυσφημούμε Αμπελά; Οχι σε κατηγορούμε ευθέως, ως εκβιαστή!!!  

Ο Σεβασμιότατος κκ Εφραίμ είναι γνώστης, αλλά έχει συγκατατεθεί να μην σας  ενοχλεί ούτε και να σας ελέγχει, αρκεί αυτός να κάθεται στο θρόνο του!!!                                                                                                                              Έγραφε η Καθημερινή της εποχής:

<Σε επιστολή του προς τον Πατριάρχη Κων/πόλεως ο Σεβασμιότατος Ύδρας κκ Ιερόθεος του ανακοινώσε την επιθυμία του να παραιτηθεί, για λόγους υγείας και πρότεινε ως αντικαταστάτη του τον πάτερα Εφραίμ. Εξέφρασε δε τους φόβους του ότι πιθανόν οκτώ εκ των ιεροκηρύκων της Μητροπόλεως να παραιτηθούν. Από ότι γνωρίζουμε δεν ανακοινώθηκε καμία παραίτηση>.

 

Σημείωση της εφημερίδας.
Εάν όμως η κίνηση αυτή έλαβε χώρα Σεβασμιότατε, καλό θα είναι προτού ενθρονιστεί ο νέος Μητροπολίτης να τον απαλλάξετε της παρουσίας των. Και θα είναι ευλογημένη για την ευταξία της εκκλησίας, η τελευταία πράξη σας!!!  

 

Σεβασμιότατε κκ Εφραιμ εμείς όταν τα γράφαμε αυτά γνωρίζαμε ότι στην Ορθοδοξία δεν γίνονται ρουσφέτια, αλλά ότι επιτάσσει το Άγιο Πνεύμα!!! Όμως στα γεράματα και οι Μητροπολίτες νοιώθουν ανασφάλεια (Παντελεήμων Αττικής)  και Σέβονται τις Συμφωνίες Κυριών όπως ή της Ερμιόνης, εξασφαλίζοντας την σιωπή σας!!!