Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΡΙΝΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ A.E.


Διάβασα  το δελτίο τύπου της Π.Σ.ΕΡΜ. σχετικώς με την ως άνω εταιρία και ενημερώνω το Δ.Σ Ερμιονίδος τι έγραφα το 2006.

Την 14ην Σεπτεμβρίου υπογράφτηκε στο Δήμο Ερμιόνης η σύμβασης δημιουργίας Μαρίνα Ερμιόνη Α.Ε. Αναμφισβήτητα η επιτυχία είναι μεγάλη και ιστορική για την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία της Ερμιόνης.

Όμως ενώ ο κος Δήμαρχος και όλο το Δ.Σ. είναι πλήρως ενημερωμένο για τους όρους της συμβάσεως και την αξιοπιστία των αναδόχων του έργου, ο Λαός επονομαζόμενος <Κυρίαρχος> δεν γνωρίζει τίποτα.

Κε Δήμαρχε, οσονούπω τίθεστε στην κρίση του Λαού και αν… απευκταία η ώρα και παρόλο ότι εσείς είστε βέβαιος ότι τη Δημαρχία μόνο ο θεός θα στην πάρει, απέλθετε, θα πάρετε μαζί σας την αίγλη της 12ετους θητείας στο Δημαρχιακό θώκο και εμείς θα επωμιστούμε τα βάρη των χρεών και τις ευθύνες των πράξεων σας, αφού δεσμεύεται με πολυετή σύμβαση τις επόμενες γενιές. Και επειδή δεν θα ήθελα οι αιτιάσεις μου να είναι κενές περιεχομένου ή στείρες αντιπολητευτικές εξηγούμαι.
Κατασκευαστικές παρατηρήσεις:                                                                          1) Δεν είναι απαγορευτικό το άνοιγμα της εισόδου στα 150μ και σε κατεύθυνση Νότια-Ανατολική έκθετη στους ανέμους και στα κύματα που προσβάλουν τον όρμο της Ερμιόνης;                                              
 2) Ο πλωτός κυματοθραύστης είναι ανώφελος, διότι τα κύματα δεν είναι επιφανειακά αλλά πελάγους που συμπιέζονται και διογκώνονται στα αβαθή και ασκούν ισχυρές πιέσεις σε όλο το εύρος της Μαρίνας.               3) Η διάταξη ελλιμενισμού των σκαφών είναι πιεστική και δεν επιτρέπει ούτε και τον απλό κλυδωνισμό ενός επιπλέοντος σκάφους .                         4) Στις ανεξέλεγκτες επιπτώσεις ενός όλο και πιο επικίνδυνα αυξανομένου φαινομένου του θερμοκηπίου, που διαταράσσει τις μέχρι τούδε προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες και δημιουργούνται ακραία καιρικά φαινόμενα (Ανεμοστρόβιλοι) μπορεί να μετατρέψουν τη Μαρίνα σκαφών αναψυχής σε νεκροταφείο σκαφών. Και επειδή αυτή η επιχείρηση στηρίζεται στις ασφαλείς πελατειακές σχέσεις,   ένα ναυτικό ατύχημα θα επηρεάσει δυσμενώς της ασφαλιστικές εταιρίες με αποτέλεσμα να μην καλύπτουν τα ελλιμενισμένα στη Μαρίνα σκάφη.                                             5) Γιατί δεν επεκτείνεται το χώρο της Μαρίνας προς Ανατολικά και νότια ώστε να καλύπτονται μελλοντικά οι αυξανόμενες απαιτήσεις νέων θέσεων;                                                                                                                                6) Με την επέκταση των ορίων και τη μείωση του ανοίγματος της εισόδου στα 15 μέτρα, με κατεύθυνση προς Νότο,  δημιουργείται μια ασφαλής Μαρίνα. Με γνώμονα την 40ετή σύμβαση και αφού αυτή θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου, γιατί δεν προβλέψατε προς όφελος μας, κατά αυτήν την χρονική περίοδο να είναι εκμεταλλεύσιμη και επαρκής.
Επιχειρηματική αξιοπιστία:                                                                                        Κύριε Δήμαρχε αυτή τη στιγμή, ο μόνος αξιόπιστος εταίρος είναι ο Δήμος Ερμιόνης και υπεύθυνος δια την  εξόφληση τυχόν δανειοδοτήσεως μέχρι του ποσού των  4%.                                                       Η Μαρίνα Ερμιόνης Α.Ε είναι θυγατρική εταιρία  επιχειρηματικού ομίλου;   Ποίες οι δραστηριότητες του ομίλου;                    Ποίος πιστωτικός οργανισμός εγγυάται την αξιοπιστία αυτού του επιχειρηματικού ομίλου;                                                                                                                           
 Kύριε Δήμαρχε, στη περίπτωση που οι όροι της συμβάσεως με τους πιστωτές δεν εξυπηρετηθούν και οι όποιες εγκαταστάσεις εκπλειστηριαστούν,  γνωρίζεται ότι ο δήμος από νοικοκύρης θα γίνει υπηρέτης του πλειοδότη;
 
Ποίος δικηγορικός οίκος έχει αναλάβει τη προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και τον έλεγχο των ανωτέρω;  Απλές σκέψεις αφού δεν έχουμε ενημερωθεί!!!