Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΟΥ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙΣ


Η ψευδομαρτυρία είναι ένα αμάρτημα που χρονολογείται από την εποχή του Μωυσή, άλλως δεν θα αναφέρονταν στης δέκα εντολές. Από τότε έχουν περάσει τρεισήμισι χιλιετηρίδες και οι πιστεύοντες εις αυτόν ιερείς, δεν έπαυσαν να συκοφαντούν τους κατηγορούντες αυτούς, ουδέ και του Αρχιερέως εξαιρουμένου!!

Πρώτο θύμα της συκοφαντίας υπήρξαν τα Σόδομα και τα Γόμορρα, και στο Μαντείο του Απόλλωνα στους Δελφούς ο Αίσωπος.            Σύμφωνα λοιπόν με μια εκδοχή, στάλθηκε από τον Κροίσο με προσφορές δώρων στο ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς, όπου, βλέποντας τις απάτες των εκεί ιερέων και την απληστία τους, τους κατηγόρησε με σαρκαστικό τρόπο. Εκείνοι, τότε, αποφάσισαν να τον θανατώσουν με δόλο. Πήραν λοιπόν από το ιερό του ναού μια χρυσή φιάλη και την έκρυψαν μες στις αποσκευές του. Στη συνέχεια τον κατηγόρησαν για κλέφτη κι ιερόσυλο. Έτσι με τη σκηνοθετημένη κατηγορία τον καταδίκασαν σε θάνατο και τον σκότωσαν ρίχνοντας τον στον γκρεμό από την κορυφή του Παρνασσού, Υάμπεια.

Στην Ερμιονίδα και συγκεκριμένως στο Ειρηνοδικείο Κρανιδίου, στις 22/10/12 θα ψευδομαρτυρήσουν επί του δικαστηρίου, οι ιερείς της Ερμιόνης και ο Μητροπολίτης Υ.Σ.Α.Ε.Τ. στις κατηγορίες του Γεωργίου Νοταρά για άπατες και απληστία!!!

Δεν έχουμε ανάγκη μαρτύρων, αλλά απαιτούμαι να παρευρίσκονται στην αίθουσα του Δικαστηρίου, όσοι κατά καιρούς εκουσίως ή ακουσίως τους ύμνησαν, εγγράφως ή δια Λόγου, για την αρετή τους και την αναργύριον διακονία τους.