Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

ΕΦΡΑΙΜ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Υ.Σ.Α.Τ.Ε.


Η Εφημερίδα <Ερμιονίς> στο φύλλο του Φεβρουαρίου 2001 έγραφε για την ενθρόνιση του κκ Εφραίμ Υ.Σ.Α.Ε.Τ. Σεβασμιότατε : Αυτός ο τίτλος πρέπει να ακούγεται και να γράφεται  ανελλιπώς. Το αξιώνει ο Λαός της Ερμιονίδος και της Τροιζηνίας.

Πολυπληθής σε αριθμό πιστών οι δύο επαρχίες, αλλά και με αυξημένη την αίσθηση της προσφοράς στους συνανθρώπους τους, αφού τα φιλόπτωχα ταμεία των εκκλησιών των, έρχονται πρώτα σε οικονομική βοήθεια. Προσφέρουμε και αξιώνουμε από την μακαριότητα σας, καθημερινή μνημόνευση και επίκληση της Θείας Χάριτος, επ’ ωφελεία όλων των πιστών της ημετέρας Μητροπόλεως!!!

Σεβασμιότατε, να φανείτε άξιος της κλήσεως του Θεού, σας κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος, για να γυρίσουμε εμείς και τα παιδιά μας, στου ναούς και να μετέχουμε της κοινωνίας των  Αχράντων Μυστηρίων, με ευθύνη της δικής μας ψυχής (και αυτογνωσίας). <Πίετε εξ αυτού πάντες τούτο γαρ εστί το αίμα μου το της καινής διαθήκης, περί πολλών εκχυνόμενον εις άφεση αμαρτιών > είπε ο Κύριος στο μυστικό Δείπνο και δε στέρησε της κοινωνίας του αίματος Του και σώματός Του, στον Πέτρο, που γνώριζε την επικείμενη άρνηση του, αλλά ούτε και στον Ιούδα που τον παρότρυνε ότι είχε να πράξει, να το πράξει τάχειον (την προδοσία).                                                    Σεβασμιότατε, δεν είμαστε αναχωρητές γιατί έχουμε Θεάρεστο έργο να επιτελέσουμε στην κοινωνία, προς δόξα Του Κυρίου και για αυτό το λόγο επιζητούμε, την επιείκεια και κατανόηση την δική σας και των υφισταμένων σας, διότι είμαστε όλοι δικοί σας, ακόμα και εμείς που δεν εμπνεόμαστε από Θρησκοληψία και φαρισαϊσμό, αλλά από συνειδητή και ειλικρινή Πίστη.                                                                       Σεβασμιότατε, έχουμε ανάγκη κλήρου που να εμπνέει και να καθοδηγεί και όχι να επαναπαύεται στης δάφνες του, είπε ο Αρχιεπίσκοπος και σας παρότρυνε να είσαστε ενδόσιμος στη νέα εποχή και να επωμιστείτε την ευθύνη του εκσυγχρονισμού.

Και εσείς Σεβασμιότατε οφείλετε τους μη ενδόσιμους και αναχρονιστές να τους στείλετε στα Μοναστήρια, γιατί ο Θείος Λόγος είναι διαχρονικός, αλλά επιδέχεται προσαρμογής και εκσυγχρονισμού, <δεν ήρθα να καταλύσω τον νόμο αλλά να τον συμπληρώσω>, για να ηγείται της επιστημονικής έρευνας και να την οδηγεί στο κατ΄ εικόνα και ομοίωση, προς καταξίωση της ουσιαστικής έννοιας, του Αγίου Πνεύματος.

Σεβασμιότατε, η εκκλησία των πιστών αξιώνει από τους ιερείς του, με γενναιότητα και παρρησία να υπερασπίζονται την αλήθεια, την αλήθεια που κοστίζει, είπε ο αρχιεπίσκοπος και η αλήθεια είναι η ακριβής ερμηνεία του Θείου Λόγου και η έμπρακτος εφαρμογή του, που δεν στηρίζεται στο φόβο και την κατάρα αλλά στην αγάπη, για να λάμψει και να επικρατήσει.

Σεβασμιότατε, η παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ιεροθέου, σφράγισε την εποχή του. Εσείς καλείστε να γυρίσετε σελίδα και από σήμερα η πορεία της Εκκλησίας, να φέρει τη σφραγίδα της δικής σας Θρησκευτικής προσωπικότητας και επειδή η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, ευελπιστούμε στην άμεσο επικοινωνία με τον Λαό, προς επίλυση των Θρησκευτικών του προβλημάτων, για να κληθείτε άξιος της Θείας Χάριτος!   
  Δυστυχώς Σεβασμιότατε, το κλήμα της Αμπέλου ήταν στραβό το έφαγε και   ο Γάιδαρος και απόκαμε.