Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

ΓΕΡΟΚΟΜΕΙΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΤΕΛΟΣ


Τερματίζοντας το οδοιπορικό του ιδρύματος του Γηροκομείου, ας μου επιτραπεί να βγάλω ορισμένα συμπεράσματα για την διαχείριση των θεόπνευστων κληρικών, οι οποίοι θεωρούν ότι όλα είναι δόγμα χωρίς αμφισβήτηση. Και μόνο αυτοί κατέχουν την εξ ουρανού αλήθεια, την οποία και πρέπει φιλώντας την δεξιά τους αδιαμαρτύρητα να υιοθετούμε. Παραθέτω ένα και μόνο παράδειγμα προς γνώση και συμμόρφωση.
Του αείμνηστου  Κων. Τσεγκή ο όποιος επί σειρά ετών διαχειριζόταν τα οικονομικά του Αγίου Αθανασίου, στο ανατολικό άκρον της Ερμιόνης. Τότε ο αείμνηστος Κώστας, με μόνο ένα τετράδιο πρώτης Δημοτικού και με γράμματα το πολύ της Τρίτης, τηρούσε έναν αξιόπιστο διαχειριστικό σύστημα,  που οι μόνοι που τον αμφισβήτησαν και τον απείλησαν να τον στείλουν στο εισαγγελέα, ήσαν οι εξ οφιτσίου ενάρετοι.
 
Εκείνοι οι οποίοι καλούνται να μας ενημερώσουν ποιο είναι το εκκλησιαστικό Συμβούλιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, το οποίο αποφασίζει και εξαπατά δημόσιες υπηρεσίες  και τα έσοδα συγκεντρώνονται σε νάιλον σακούλες αμέτρητα και αζύγιστα και παραδίδονται στον ένα τριαδικό εκπρόσωπο Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Ταμία και ένα μέλος!!! Ας μας παρουσιάσουν τα απαραίτητα βιβλία διαχείρισης,  
1) Βιβλιο πρακτικων του ΔΣ της Εκκλησίας
2) Βιβλιο Πρωτοκόλλου
3) Βιβλίο Ταμείου
4) Διπλωτυπα εισπραξεως και ενταλματα πληρωμών. Βιβλια απαραιτητα και για τον πάλαι ποτέ Γ. Σ. Ερμή Ερμιόνης!!!  

Δεχόμαστε ακόμα και την ενημέρωση επ΄ αυτού του Συμβουλίου της Μητροπόλεως ή του Μητροπολίτη, άλλως το οδυνηρό είναι, ότι έχετε εκλάβει την < Υβριν> ως αριστείο Αγιότητας και με αυτήν την ψευδαίσθηση πορεύεστε την οδό της αναπόφευκτης πτώσης!!!               

Νοταράς  Γεώργιος