Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΡΟΣ 6ο

Προσθήκη λεζάντας
:

Ήταν δυνατόν ο Μακαριστός Ιερόθεος να στέλνει στο Σύλλογο Φίλων στέγης Αγάπης και σε μένα ιδιαιτέρως, ευχές για τα Χριστούγεννα του 1988 ένα μήνα πριν συστήσει την επιτροπή για την διαχείριση του Ιδρύματος, με εντολή να το εγκαταλείψει;
Ο νυν Μητροπολίτης κ. Εφραίμ τότε πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, ας εμφανιστή έμπροσθεν του ποιμνίου του να το διαψεύσει. Μία  επιτροπή που δεν ορίζει αρμοδιότητες πρόεδρου, αντιπρόεδρου, ταμία και μέλη, αφού η αποστολή τους ήταν συγκεκριμένη, να αγοράσουν ένα λουκέτο και να κλείσουν την Πόρτα.
Η επιτροπή αυτή ούτε καν εμφανίστηκε να πληροφορηθεί εστω τι παραλαμβάνουν, εκκλησία, εξωκλήσι ή έναν ζωντανό οργανισμό, αλλά αφού μας εκπαραθύρωσαν εγκαταστάθηκαν ως άφρονες κληρονόμοι, αδιαφορώντας για τους κόπους τα χρήματα την ακίνητη περιουσία και τους ήδη υπάρχοντας τροφίμους. Αλλά ως δύο Θεόπεμπτοι Αβραμιαίοι άγγελοι Γεν.18-22 αγγάρευαν τρείς εξ άνωθεν βιαίας ψυχολογικής επιβολής, λαϊκούς  να το καταστρέψουν και ότι απομείνει δολίως να το οικειοποιηθούν για λογαριασμό της Μητροπόλεως. Αλλά η πολεμική εναντίον της λειτουργιάς του Γηροκομείου απλώς κορυφώθηκε, γιατί είχε αρχίσει από την αρχή των εργασιών του. 
Όταν μια μέρα εμφανίστηκε ο πατέρας Ιωάννης Αμπελάς και έβαλε λουκέτο στο τηλέφωνο, με τη δικαιολογία ότι γινόταν κατάχρηση τηλεφωνημάτων, χωρίς να φέρει το λογαριασμό να το πληρώσουμε.   
Περί το μέσω των εργασιών, χωρίς καμία δικαιολογία κλείδωσε το οίκημα και δεν επέτρεπε στους εργάτες να συνεχίσουν την εργασία. Με ειδοποίησαν και τους έδωσα εντολή να μη περάσουν ούτε από έξω. Και αφού πέρασαν τρείς ολόκληροι μήνες απραξίας, όλως απροόπτως τους παρακαλούσε να επανέλθουν στην εργασία τους, βεβαίως με ειδοποίησαν και τους είπα να συνεχίσουν. Πιθανόν από ενδιαφέρον και παρέμβαση του μακαριστού Ιεροθέου.
 Προς το τέλος των εργασιών με πλησίασε ο περί ου ο < λόγος Πατέρας>   και μου ζήτησε να του δώσω πλήρη απολογισμό εξόδων να τα στείλει στο Μητροπολίτη Ύδρας και αυτός με τη σειρά του στην Ιερά Σύνοδο, για να με εγγράψουν στον κατάλογο ευεργετών της Εκκλησίας. Βεβαίως εμένα δεν με απασχόλησε ποτέ η προβολή και του είπα, ότι εκπληρώνω μια ενδόμυχη επιθυμία μου, οπότε άδικα με ενοχλεί!!!
Ταυτοχρόνως επικοινώνησα με το δικαστικό τμήμα της Ιεράς Συνόδου, με κάποιον Αρχ/τη ονόματι Ορέστης, ο οποίος μού απήντησε ότι δεν τηρούνται τέτοιου είδους Βιβλία στην Ι. Σύνοδο, γιατί κάθε Μητρόπολη είναι αυτοδιοίκητη. Καταλαβαίνει ο αναγνώστης ότι ο Ρασπούτιν δεν διέθετε τόσο προικισμένο μυαλό!!!
Αφού και αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό, τότε μου ζήτησε να προσθέσω στα έξοδα αλλά 5.000.000 που εξόδευσε αυτός, για συντήρηση της οικίας το 1992 και επειδή τίποτε δεν μένει κρυφό κάποιος συμπατριώτης μας, με πληροφόρησε ότι αυτός πήρε την εργολαβία του χρωματισμού, με 1.200.000 Χ. δρχ και την έδωσε σε άλλον με 800.000 Χιλ. δρχ. τα ονόματα των ελαιοχρωματιστών στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου. Επειδή τα γεγονότα που σας αναφέρω και τα ποσά για την αρχή της δεκαετίας του 1990 είναι ακατανόητα σας  διαβεβαιώνω ότι είναι μέχρις κεραίας ΑΛΗΘΗ!!!
ΕΝ κατακλείδι οποία ιώβειος υπομονή πρέπει να διαθέτει κάποιος, που ανάλωσε τη ζωή του μακριά της πατρώας Γής και που ψυχικά δεν απομακρύνθηκε ούτε στιγμή από το οικείο αυτό περιβάλλον και επιστρέφει για να προσφέρει την τελευταία ικμάδα της ζωής του, προσφέροντας στους λειτουργούς του Κυρίου, το εργαλείο εκείνο που αξιώνει σε πράξει τον θείο λόγο <Αγαπάτε αλλήλους>και αυτοί, αντί να είναι αρωγοί στην προσπάθεια του να γίνονται πολέμιοι!!!
<Κύριε άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι> . 

Νοταράς  Γεώργιος