Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΝΑΟΔΟΜΙΚΗ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ


Ου ποιήσεις ομοίωμα, με σκοπό να αποδώσεις λατρεία. Ερμηνεύει σωστά την λαξευμένη υπό του Μωυσέως Θεϊκή 2α εντολή, ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, Σεβασμιότατε  Ύδρας κε Εφραίμ!!!

Επομένως είναι δυνατόν να κτιστή  Ιερός Ναός εκτός των κανόνων της ναοδομίας και μάλιστα να τελείται εντός αυτού θεία λειτουργία και να μην είναι ειδωλολατρικός; Έτι δε περισσότερων διερωτώμαι, ποιος Αρχιερέας έκανε Θυρανοίξια στο ναό της Αγίας Αικατερίνη της Ερμιόνης, ο οποίος προσανατολίζεται στο Βορρά και στο ιερό δεν έχει την λεγομένη ΚΟΧΗ. Απάντηση δεν περιμένω, διότι ένοχος ένοχον ου ποιεί, κοινώς <Κόρακας Κορακιού μάτι δε βγάζει>. Και η λεία καθόλου ευκαταφρόνητη!!!

Το 1994 στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρόμιου Μπανγκόκ, συνάντησα ένα Έλληνα ορθόδοξο μοναχό, ο οποίος ανήκε στη Μονή Σταυροκοπίου του Αγίου Όρους. Πάντα το ιερατικό σχήμα με προσέλκυε, έτσι τον πλησίασα και τον ερώτησα την καταγωγή. Ήταν Έλληνας μοναχός, ο οποίος διέμενε σε σκύτη του Αγίου Ορούς και ζούσε από την εργασία του την ξυλογλυπτική, επέστρεφε δε από το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Καλκούτας, όπου δίδαξε για ένα χρόνο ξυλογλυπτική στους τροφίμους του οικοτροφείου της Μονής. Συνταξιδέψαμε μέχρι την Αθήνα και κατά τη διαδρομή που κράτησε όσο και η συζήτηση, άκουσα από το στόμα του και θαύμασα τη διαδρομή του στη μοναχική ζωή. Μια ερώτηση του έκανα, αδελφέ έχω μια απορία, πως δαμάσατε την φύση, και έλαβα την απάντηση. Δια της πνευματικής και σωματικής άσκησης που πολλές φορές έφτανε μέχρι εξαντλήσεως!!! Χωρίσαμε με ανοικτή πρόσκληση να τον επισκεφτώ στη σκύτη του.

Δυστυχώς η εμπειρία που απεκόμισα από τους κοσμικούς ιερείς της πόλεως μου και του σεβασμιότατου, αυτούς που ήδη αποκαλώ Ιερά συμμαχία, σχημάτισα την ακλόνητη πεποίθηση, ότι καταπολεμούν τις απαγορευμένες ως αμαρτίες έξεις, δια του απόλυτου ΚΟΡΕΣΜΟΥ μηδέ και της παιδοκομίας ως άσκησης για τους έγγαμους εξαιρουμένης. Σεβασμιότατε κανένας δεν φαίνεται περισσότερο αθώος από έναν Ρασοφόρο Rasputin!!!  Θου Κύριε, φυλακή τω στοματί μου!!!