Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ



Τη Μεγάλη Δευτέρα επισκέφτηκα την Ερμιόνη και αφού τελείωσα το σκοπό της επισκέψεως μου, αισθάνθηκα λατρευτική ανάγκη, λόγο της Μεγάλης Εβδομάδας, να πάω στην εκκλησία και να προσκυνήσω, όχι εις ανάμνηση των εθίμων των παιδικών μου χρόνων, αλλά ως πνευματική αξίωση. Επειδή όμως για τους εκκλησιαστικούς εκπροσώπους της Ερμιόνης, η παρουσία μου θα ήταν πειρασμός, λόγο των αντιλήψεων μου περί Νεποτισμού, με την εν γένει διαφθορά πού γεννά και που καλώς γνωρίζουν και σκοπίμως αδιαφορούν, επέλεξα να πάω στο Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων. Φθάνοντας στον Άγιο Βλάση, είδα με ιερή αγανάκτηση την κατάσταση του δρόμου, να είναι όχι μόνο απροσπέλαστος αλλά και απαγορευτικός ακόμα και για ζώα. Τότε πέρασε από τη σκέψη μου η πρωτοβουλία που είχα αναλάβει το 1996 με την συγκατάθεση του μακαριστού Ιερόθεου και της αειμνήστου ηγουμένης Χαριτίνης, ενώπιον του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δημητριάδος και Αλμυρού κ, Ιγνατίου,  και συναντήθηκα με όλους τους κοινοτάρχες της Ερμιονίδος, υπό την αιγίδα του Δημάρχου Κρανιδίου αειμνήστου Κοντογιάννη,  κατά την οποία βρέθηκε λύση στην οποία όμως αντέδρασε ο Δήμος, και το ιερατείο της Ερμιόνης. (Επεξηγήσεις στο μέλλον, για την επίδραση αυτού στην αναπτυξιακή πορεία της Ερμιόνης, που από πρώτη την κατέταξε τελευταία στην Ερμιονίδα). 

Από τότε έχουν περάσει 17 χρόνια η Ερμιονίδα έγινε ένας ενιαίος Δήμος, η πολιτική και θρησκευτική εξουσία εκπροσωπείται από τον Δήμαρχο και τον Δεσπότη και όμως παρά της δύο συρράξεις που έχουν ήδη λάβει χώρα, μεταξύ δημοτικών συμβούλων και των καλογραιών της Μονής, (Αμφότεροι συνεργάτες της πολιτικής και Θρησκευτικής εξουσίας) η συμβιβαστική λύση παραπέμπεται στις καλένδες!!!

Την 1η Ιουλίου στην εορτή των Αγίων Αναργύρων, τηρώντας το πρωτόκολλο και οι δύο ηγέτες θα εκκλησιαστούν, θα συνφάγουν και θα ανταλλάξουν ευγενικές φιλοφρονήσεις, για το θεαθήναι των ανθρώπων και η αυλαία θα πέσει εν χορδαίς και οργάνοις, αντευχόμενοι και του χρόνου, με τα προβλήματα να διαιωνίζονται!!!

Επειδή όμως συνάνθρωποι(Ηγέτες), απεκδυόμενοι των ευθυνών που απορρέουν  των αξιωμάτων σας, πορεύεσθε εν ειρήνη και μακαριότητα, εγώ ο δημότης και πιστός που πληρώνω τους μισθούς σας, ερωτώ:

Κ, Δήμαρχε, γνωρίζεται ότι: Ο πολιτισμός εκτός της αρμονίας του πνεύματος και της ύλης που επιδιώκει, έχει αναγάγει την θρησκευτική λατρεία σε προσκυνιματικό προορισμό. Και εσείς καλείστε να ασχοληθείτε με την απρόσκοπτο πρόσβαση!!!                       
Και εσείς Δέσποτα, γνωρίζεται ότι: Η βιβλική Ιώβειος υπομονή απαξιώθηκε, από τον Θεάνθρωπο Ιησού, λέγοντος: Πάτερ απελθέτω αφ’ ημών το  ποτήριον τούτο. Επιπροσθέτως σημειώσατε ότι ο Ιησούς, προτίμησε μετ’ επαίνων το μύρο εκ χειρός Μαγδαληνής, από το ΛΙΒΑΝΙ, του πατρός Δημητρίου, που εξοργίζει και τον διάβολο!!!

Κύριοι της Πολιτικής και Θρησκευτικής εξουσίας, που έχετε την αμέριστο συνδρομή της εκτελεστικής εξουσίας, απαγορεύεται στον απλό δημότη ή πιστό, να στηλιτεύει την απουσία σας από τα κοινωνικά δρώμενα, επισύροντας την εις βάρος του κριτική, δια απρεπή συμπεριφορά και ασέβεια στα Αξιώματα που σας παραχώρησε, κατόπιν δική σας επιμόνου παρακλήσεως!!!