Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΔΥΣΤΟΜΟ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ

Ολόκληρη η Ελλάδα σιώπησε για μια στιγμή, και οι ψυχές μας γονάτισαν στη μνήμη εκείνων, που έπεσαν θύματα της θηριωδίας των συνανθρώπων των. <Έργα και ημέραι> ανθρώπων της Γής, που διαφέρουν μόνο σε εθνικότητα, σε γλώσσα σε ιδεολογία, σε Κρατικά σύμβολα και εμβλήματα, σε μεταλλικά παράσημα, θρησκευτικές πεποιθήσεις και προπαντός παιδεία!!!  
Ο σκεπτόμενος άνθρωπος, έχει ήδη αντιληφθεί την ανθρώπινη πλάνη και προσπαθεί δια της παγκοσμιοποίησης, να δημιουργήσει συνθήκες σεβασμού στις ανθρώπινες αξίες. Ήδη το παγκόσμιο ενδιαφέρον για τις κλιματολογικές συνθήκες και τη μόλυνση του περιβάλλοντος, έχει ευαισθητοποιήσει και ενώσει την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία του πολιτισμένου κόσμου, με προεξέχουσα πνευματική μορφή, τον οικουμενικό Πατριάρχη Κων/πολεως  Παναγιότατων Βαρθολομαίο τον Α΄.
Στο σκοπό αυτόν προσβλέπουν και τα παγκόσμια συνέδρια όλων των θρησκευτικών ηγετών, με θέματα όπως < Ειρήνη και συμφωνία ως επιλογή της ανθρωπότητας> Και <Θρησκεία και πολυπολιτισμικότητα> που συμμετέχει και η ορθόδοξος εκκλησία δια των Πατριαρχών.
 
Όμως έως ότου το <Επί γης ειρηνη> Επέλθει σύμφωνα με τις Γραφές, η ανθρωπότητα θα απονέμει τιμή και δόξα και δάφνινα στεφάνια, στα θύματα της δικής της θηριωδίας !!!
Δίδαγμα: Ο φόρος τιμής, πρέπει να απονέμεται με τον ίδιο σεβασμό και τις ίδιες τιμές και στις μεμονωμένες περιπτώσεις, σε αυτούς που υπήρξαν θύματα θηριωδίας από τους κατακτητές,  χωρίς διάκριση. Οι Ερμιονίτες, θύματα του ξενόφερτου κατακτητή της περιόδου 1941-1944 ακόμα περιμένουν την δικαίωση!!!

Κάποτε και η Ερμιόνη ως <Πατρίς ευγνωμονούσα> θα πρέπει να θυμηθεί το: <<Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΕΙΝ ΛΑΚΑΙΔΕΜΟΝΙΟΙΣ ΟΤΙ ΤΗΔΕ ΚΕΙΜΕΘΑ ΤΟΙΣ ΚΟΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ>>. Και να τιμήσει τα παιδιά της έστω και δια της αναγραφής των ονομάτων τους, στο τύμβο των Ηρώων!!!