Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Η χουντική νοοτροπία των καλών μας ιερέων που την ανέχονται οι Δημοκράτες

Μια φορά και ένα καιρό ο Ερμιονίτης Ηλίας Κουτούβαλης ήρθε  από ταξίδι και θέλησε να κάνει μια λειτουργία στον Ταξιάρχη του  νεκροταφείου εις μνήμη του πατέρα του. Και σαν παλαιός  ψάλτης  ανέβηκε στο αναλόγιο και έψαλε, όταν ο Παπαγιάννης τον άκουσε  βγήκε στην ωραία πύλη να βεβαιωθεί ότι δεν θα έπαιρνε μερίδιο  από την είσπραξη και όταν ησύχασε από αυτή την πλευρά, στο  τέλος της λειτουργίας τον κάλεσε στο ιερό και του έκανε την  παρατήρηση γιατί δεν του πήρε την αδεία. Και τότε ο Ηλίας με την  μπάσα φωνή του είπε, Παπαγιάνη στα θυρανοιξία αυτής της  εκκλησίας εγώ ήμουν ο ψάλτης.   
Β) Κατά την εξόδιο ακολουθία του αειμνήστου Κώστα Βλάχου  (Κοψοχείλα) ο Ιωάννης Σκούρτης του Δημητρίου, γραμματέας του  Δήμου και επικαλούμενος το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου,  επειδή ο Κώστας ήταν μέλος της χορωδίας των Κανταδόρων,  θέλησε εκ μέρους των μελών της να τον αποχαιρετίσει και ο  Παπαγιάννης ζήτησε το χειρόγραφο να το λογοκρίνει. Και παρα  τις αντιρρήσεις του, το έδωσε και ο Θεο-φιλο-γιαννάκος το ενέκρινε.
Γ) Στην την εξόδιο ακολουθία του Δημήτριου Οικονόμου,ο καλός μας ιερέας Παπαγιάννης δεν διάβασε το Ευαγγέλιο διότι υπήρχε δογματικό κώλυμα,όμως προκειμένου να μη χάσει το μεροκάματο, έκανε την ακολουθία για να ευχαρίστησει την οικογένεια και για να ευχαριστήσει και το Θεό, δεν διάβασε το ευαγγέλιο!!! Δέσποτα γνωρίζουμε για τραμπούκους πολιτικής, ποτέ στα ογδόντα μου χρόνια δεν έχω ακούσει τραμπούκους του Θεού, να τους χαίρεσαι, για να προσεύχονται για την μακροημέρευση σου!!!   
Δέσποτα, στην Ερμιόνη όταν πρόκειται να ανακοινώσουμε ένα μυστικό,λέμε να το πάρει το ποτάμι, χωρίς να φυλαγόμαστε μη πάρει και Υμάς!!!