Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΥΔΡΑΣ Κ,Κ, ΕΦΡΑΙΜ


ΑΝΟΙΚΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σεβασμιότατε όταν επισκεφτήκατε τον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της Ερμιόνης, εκπλαγήκατε από το μέγεθος της καταστροφής της εξωτερικής εισόδου και των σκαλοπατιών, που όπως αναφέρεται στα Ιστορικά γεγονότα της εν Ερμιόνη Γ΄ Εθνικής συνέλευσης    χρησιμοποιούσαν οι 141 Προεστοί που εισέρχονταν στον Ιερό Ναό για να προσευχηθούν να ορκιστούν και ορισμένες φορές να συνεδριάσουν, και αναφωνήσατε, <Εκτός των άλλων είναι και αντιαισθητικό>!!!

Σεβασμιότατε γιατί εκπλαγήκατε, αφού γνωρίζατε την <Τεχνική έκθεση, Τεχνική περιγραφή > Του κυρίου Τσέλλου Νικολάου πολιτικού μηχανικού που εστάλη στην Ιερά Μητρόπολη Ύδρας Σ.Α.Τ.Ε. θεωρήθηκε και συνοδεύει την αρ. πρωτ. 7552/10.2.09  Άδεια της 25ης Εφορείας, και η απόφαση κοινοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Υ.Σ.Α.Τ.Ε. 18040 Ύδρα.

Σεβασμιότατε γνωρίζετε όπως όφειλε να γνωρίζει και ο εφημέριος του Ναού Ιωάννης Αμπελάς και όσοι άλλοι εμπλέκονται, ότι ο Ναός αυτός φέρει τον χαρακτηρισμό του   Ι. Ν. Ταξιαρχών Ερμιόνης με την υπ΄ αρ, πρ. ΥΠΠΟ/ΑΡΧ/Β1/Φ30/7310/202  /16-2-1996 (ΦΕΚ 177/β/19-3-1996) Υπουργική απόφαση ως Ιστορικού  Διατηρητέου Μνημείου. Ως επίσης όφειλαν να γνωρίζουν αυτοί που στήριξαν αυτήν την ανίερη πράξη, όπως αναφέρεται στο απόσπασμα πρακτικού 13/16-12-2008 Υπουργείο Πολιτισμού Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Σεβασμιότατε αν όλοι εμείς, που εσείς προσέρχεσθε ως μάρτυρας κατηγορίας στη μήνυση του Ι. Αμπελά, είχαμε αυτήν την Θρησκευτική και Εθνική Συνείδηση, η Πατρίδα μας ακόμα θα ήταν Σκλαβωμένη και εσείς δεν  θα  είσαστε  περήφανος για  το Ποίμνιό σας                                                                                                                                                                                               Νοταράς  Γεώργιος  Νοταράς