Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ


Όταν ο Εφραίμ ο Νικόδημος και οι Αμπελάδες πατήρ και υιός δημιούργησαν την Ιερά Συμμορία και αποφάσισαν να κατακτήσουν τα ιερά και οσία των Πατέρων μας προς ίδιον Πλουτισμό, πρώτος στόχος ο εκ βάθρων ανακαινιστής Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου και τα έσοδα του Παγκαριού!!!

Όταν ερωτήθη ο Ιωάννης Αμπελάς μα ο Νοταρας δι εξοδων του δεν αναστήλωσε τον Ναό; Απαντησε ως ο Παραδοπιστος Ιουδας <Και ποιος του ειπε να τον Φτιάξη>                                                             

 Όταν εξέφρασα τα παράπονα μου στον Εφραίμ στο Μοναστήρι των Αγίων Αναργύρων ότι ο Ναός του Αγιου Γεωργίου ανήκει στην οικογενεια Μερτύρη ΑΥΤΟΣ μου είπε: <Καί εσύ τη σχεσει εχεις με την οικογενεια Μερτύρη;> Και εγώ του απάντησα <Εκ μητρός σεβασμιότατε>

Οι πατέρες μας έλεγαν < Παπούτσι απ΄ τον τόπο σου ας είναι και μπαλωμένο> Εννοούσαν ότι ο ένας σέβεται τον άλλο αφού έχουμε διδαχθεί τα ίδια ήθη και έθιμα και γνωριζόμαστε από παιδιά. Η διοικούντες την Μητρόπολη μας αγνόησαν αιώνιες αλήθειες και μας κουβάλησαν ως ποιμένες πεινασμένους Λύκους που δεν κράτησαν ούτε τα Προσχήματα!!!

Ιερά Λαμόγια εσείς δεν ήρθατε να συμπληρώσετε του ιερούς Νόμους αλλά για να τους καταλύσετε. Δεν ήρθατε με την αρετή  σας να γίνετε φωτεινό παράδειγμα αλλά δια τον ανομιών σας παράδειγμα προς αποφυγήν. Ήρθατε να βάλετε μάχαιρα και διχόνοια στις ενορίες μας και όχι ομόνοια και αγάπη και όλα αυτά ορμώμενοι από συνειδητή και αγιάτρευτη φιλαργυρία απατεώνες

Η οικογένεια μας, μας άφησε ιερές κληρονομιές και είμαστε εμείς εδώ να τις διαφυλάξουμε από κάθε είδους ιερά κοράκια σαν και εσάς και την ιερά συμμορία σας!!! ΝΤΡΟΠΗ.    

Ιερά ιδιόχειρος παρακαταθήκη Γεωργίου Ιωσήφ Μερτύρη προς οικογένεια Ελευθερίου Σταματίου Μερτύρη προπάτορα και Κτήτορα του Ι. Ναού του Αγίου Γεωργίου!!!

 
 
                                                                     



Σεβασμιότατε εάν δεν μπορείς να διοικήσεις την Μητρόπολη μας, να φύγεις να πας σε Μοναστήρι και η Ιερά σύνοδο να μας στείλει ένα Μητροπολίτη, ΑΞΙΟ να φέρει την ειρήνη στην Εκκλησία της Ερμιόνης.

Όσοι έχετε ρίζες της οικογένειας Μερτυρη εκτυπώστε αυτή τη σελίδα και να την κορνιζάρετε στα σπίτια σας.