Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΡΜΙΟΝΗ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ


Ο αντιδήμαρχος κ, Ι. Δημαράκης τόλμησε να προτείνει την <έξυπνη Ερμιόνη> και αμέσως ακούστηκαν σχόλια όχι και τόσο ενθαρρυντικά, ίσως να τους παραξένεψε το έξυπνη γιατί δεν προσδιόρισε, την φύση, ή τους παροικούντες την Πόλη;                                                                       
                  Η φύση δεν αλλάζει γιατί είναι ευλογημένη και προνομιούχα και όση μισαλλοδοξία και αν διαθέτουμε, η Ερμιόνη θα είναι εκεί να μας χαμογελάει ειρωνικά, για την προσπάθεια μας να την απαξιώσουμε!!!      

Οι παροικούντες την Πόλη, δυστυχώς δεν εμπνεύστηκαν από ανιδιοτελείς συμπολίτες, αλλά αφέθηκαν στην διακριτική χειραφέτηση των ολίγων που νομίζουν, ότι πρέπει ο λαός να μην έχει ούτε και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Δυστυχώς οι συμπολίτες μας καθηλώθηκαν στην εσχατολογία, έρμαιοι της μοίρας τους και αδιαφόρησαν για την επίγεια ζωή, προς χάριν της επουρανίου και μη παραδειγματιζόμενοι των εξ άνω εκπροσώπων Του!!!

Η Ερμιόνη ως τουριστικός προορισμός:                                                          Από 15 Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου όλη η Ερμιόνη να πεζοδρομηθεί,      από 19,00 ώρα έως 06,00 ώρα, τα Αυτοκίνητα των κατοίκων να κινούνται στους εσωτερικούς δρόμους,  στον κυκλικό παραλιακό δρόμο να απαγορεύεται η στάθμευση. Να δημιουργηθούν δυο φυλασσόμενα παρκινκ ένα στο χώρο της λαϊκής στη βορινή είσοδο και ένα κάτω από το λόφο του Γκλιάτη στα ευκάλυπτα προς το μέρος της θάλασσας, τα οποία θα ενώνονται με δυο ηλεκτρικά τραινάκια δια μέσω του παραλιακού δρόμου για να μεταφέρουν  τους τουρίστες. Από του Γανώση μέχρι και το δένδρο της κ, Αντώνας στη μέση του δρόμου, να τοποθετηθούν παρτέρια με λουλούδια ως και στη μέση του ανατολικού λιμενοβραχίονα στην από Θαλάσσης είσοδο της Ερμιόνης!!!

Να δημιουργηθεί μια παιδική χαρά από την βορινή πλευρά του Μπιστιού από την είσοδο μέχρι λίγο πριν το καραβάκι και προς τη Θάλασσα για να παίζουν τα παιδιά. Επίσης στη νότια πλευρά από την προβλήτα του ναυπηγείου του Κοτταρά και προς δυσμάς, μέχρι τα πρώτα βράχια, μια τεχνική πισίνα, προς το μέρος της Θάλασσας που θα μπορούν να κολυμπούν ντόπιοι και τουρίστες. Τα σχολικά κτήρια να πουληθούν σε επιχειρηματίες και να κατασκευαστούν νέα στο κτήμα του συνεταιρισμού που τώρα ευρίσκεται το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Και όλη η περιοχή των πρώην αλωνιών να γίνει τουριστική, ξενοδοχεία εστιατόρια καφετέριες κλπ.            

Το δάσος του Μπιστιού όταν το νερό του βιολογικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άρδευση να το ενώσουν με βυθιζόμενες πλαστικές σωλήνες και ας το κάνουν έναν ανθόκηπο!!! Ο χώρος του βιολογικού να καλυφθεί με δένδρα. Ο ΄Αγιος Αθανάσιος να γίνει ενοριακός Ναός.

Αξιοποίηση πρώην Δημαρχείου σε μουσειακό και καλλιτεχνικό χώρο.
Γλύστρα και αλιευτικά η θέση μου είναι γνωστή!!!

Ο Μartιn Louthir Kink έλεγε: Έχω ένα όνειρο…