Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

O ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ


Βήματα εκσυγχρονισμού, προς ικανοποίηση των δημοτών έκανε ο δήμος μας στην προσπάθεια του να μας καθιστά ενήμερους και μέτοχους των προβλημάτων που καλούνται να επιλύουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, κατά περίσταση. Και εκ των θέσεων που κάθε ένας ελάμβανε και δια των επιχειρημάτων που ανέπτυσσε, οι δημότες έκριναν αυτούς που είχαν στείλει, να τους εκπροσωπούν στο Δ.Σ. Όμως και αυτή η κατευθείαν μετάδοση των συνεδριάσεων διεκόπη, γιατί πιθανόν να έβλαπτε την εικόνα ορισμένων εκ των δημοτικών συμβούλων ή άλλως θεώρησαν ότι οι δημότες, δεν ήσαν δημοκρατικά ώριμοι να τους κατανοήσουν!!!
Κατά  την προεκλογική περίοδο το 2010, ρώτησα τον κύριο δήμαρχο στο καφενείο Ερωδιός, εάν στον καλλικράτειο δήμο, ο δημότης της Αδέρας, θα είχε τα ίδια δικαιώματα με τον δημότη του Κρανιδίου, και μας διαβεβαίωσε περί αυτού!!! Σήμερα και κατά τη συζήτηση της προβλήτας στο Μετόχι, δεν είδα έναν κάτοικο η έστω τον πρόεδρο της Θερμησίας, να υπερασπίζεται το δικαίωμα της περιοχής αυτής, στην επικοινωνία και στην ανάπτυξη. Θεωρείτε κύριε δήμαρχε, ότι η ακρογιαλιά ευρίσκεται υπό κατοχή ή οποιοσδήποτε άλλος πρέπει να έχει μονοπωλιακά δικαιώματα, ως προς την ανάπτυξη της περιοχής και να θέτεται υπό αμφισβήτηση ή υπό έλεγχο η ιδιωτική πρωτοβουλία, που δικαιούται να έχει ελεύθερη πρόσβαση και επικοινωνία από στεριά και θάλασσα.                         

Όταν οι Κινέζοι έχουν πρόσβαση στη ζώνη Περάματος, η Γερμανοί στο διεθνές αεροδρόμιο των Αθηνών, με ποια λογική απαγορεύουμε στους Υδραίους, να έχουν ασφαλή επιβίβαση στο μετόχι, ως συντομοτέρα οδό επικοινωνίας με την ενδοχώρα; Εάν στο Μετόχι υπήρχε όχι πετρέλαιο, αλλά πηγή πόσιμου νερού, θα σπεύδατε με την δικαιολογία του κοινωνικού  αγαθού, να την αξιοποιήσετε και να τροφοδοτήσετε όλη την Ερμιονίδα; Τώρα που η κατασκευή του λιμένος, θα διευκόλυνε τους κατοίκους ενός  νησιού και την τουριστική ανάπτυξη ενός τμήματος της Ερμιονίδος, εσείς αντιδράτε, λες και καθορίζετε την ζωή των δημοτών σας, ως αυτή να έχουν άλλη καταγωγή ή δεν δικαιούνται να αξιοποιηθούν οι περιουσίες τους. Η ακρογιαλιά, είναι μια από της πλέον προνομιούχες τουριστικές περιοχές του κόσμου, προσφέρεται για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, με ήπιο κλίμα, υπήνεμες παραλίες, καθαρές θάλασσες, λίμνες που μπορούν να αξιοποιηθούν ως μαρίνες ή για θαλάσσιο σκι ή κωπηλασία. Οδική επικοινωνία με αεροδρόμιο Αθηνών μέσω Ερμιονίδος ή Τριζηνίας η από θαλάσσης μέσω Αναβύσσου!!!
Ερμιονίδα ως φυσικό περιβάλλον, δεν μπορείτε να ανακαλύψετε έστω και αν γυρίσετε ολόκληρη τη γή, ή μήπως φανταστήκατε ότι όλοι αυτοί η μεγιστάνες που αγοράζουν τη γή μας, μας αγαπάνε.                                             
Όσο εμείς καλλιεργούσαμε τη γή ψωνίζαμε στο Μόρο στο Κρανίδι και συγκατοικούσαμε με κατοικίδια, από το καιρό που ανεπτύχθη ο τουρισμός δε γνωρίσαμε μόνο την Ευρώπη, αλλά και την Άπω Ανατολή και κυκλοφορούσαμε με πολυτελή αυτοκίνητα και όμως αντί αυτό να μας γίνει γνώσει και ελπίδα μιας καλλίτερης ζωής, παραδοθήκαμε στην ανεμελιά, λες και οι Ευρωπαίοι μας χρωστούσανε, για τον πολιτισμό που τους χαρίσαμε!!! Κύριοι η Ερμιονίδα, μοιάζει με ποδοσφαιρική ομάδα, που έχει δεχθεί δώδεκα γκολ και οι αγαπημένοι της φίλαθλοι, προσεύχονται ο διαιτητής να σφυρίξει τη λήξει το συντομότερο, πριν οι αντίπαλοι μας πάρουν και το…έμβλημα!!!