Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΟΧΙΑ

  ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ


   Αγαπητέ Μάκη,
Τα μετόχια των Μοναστηριών διέπονται από ένα ειδικό νομικό καθεστώς, όπως και τα Ελληνόφωνα Πατριαρχεία, όσα η διχόνοια και οι προσωπικές φιλοδοξίες των ορθοδόξων  Αρχιερέων,  δεν έχουν δυσμενώς επηρεάσει!!!
Ο Αυτοκράτωρ του Βυζαντίου Αλέξιος Κομνηνός, δίνοντας το χρυσόβουλο της εξουσίας στη μάνα του, είπε: “Ου το εμον ή το σον, το ψυχρόν τούτο ρήμα ερήθη”,  επομένως δεν είναι ωφέλιμο να αναφερόμεθα σε αυτά διότι Ρώσοι, Αρμένιοι και Άραβες ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ, καραδοκούν. Όσο για το ποιος θα μπορούσε να κάνει χρηστή διαχείριση, επέτρεψε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου, διότι εκ των γεγονότων οι Δήμαρχοι συμπεριφέροντε ως Κοτζαμπάσηδες «Το δημόσιον ως ιδιωτικόν εχειρήσατο», (Ζωναράς)  (110 Δήμαρχοι υπό κατηγορία και ένας ισόβια) και οι Αρχιερείς ως «Δεσποτάδες». Η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, θα  ωφελήσει την Ερμιονίδα, εις την οποία διοικητικά ανήκει, διότι το σοσιαλιστικό αξίωμα “Η Ελλάδα στους Έλληνες” μας στέρησε την  ανάπτυξη και την οικονομική ευρωστία. Το κεφάλαιο δε διεκδικεί κυριαρχικά δικαιώματα αλλά πολιτική σταθερότητα και γεωπολιτική θέση, για να  αποφέρει κέρδος και τα δύο τα εξασφαλίζει η πατρίδα μας. Δεν μας προξένησαν ζημία οι τουριστικές εγκαταστάσεις του κ, Κωνσταντινίδη, και ο περιφερειακός δρόμος Κοιλάδα –Θερμησίας που τόσο αντέδρασαν  οι συμπατριώτες μας, ωφέλησε στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών.
Η ανάπτυξη της περιοχής της ακρογιαλιάς, θα συντελέσει στην ανάπτυξη ενός θεμιτού ανταγωνισμού μεταξύ Ύδρας και Ερμιόνης, ώστε οι τουριστικές επιχειρήσεις, να προσφέρουν καλλίτερης ποιότητας υπηρεσίες προς όφελος αμφοτέρων. Ποτέ και πουθενά δεν ζημίωσαν τα αναπτυξιακά προγράμματα, ο εγωκεντρισμός των ασκούντων την εξουσία και των περί αυτών, αφενός και η εσχατολογική διδασκαλία αφετέρου, απεδείχθησαν καταστρεπτικες και καθοριστικες στην αναστολή της ευτυχίας των απλών ανθρώπων, που απλόχερα η θεία Πρόνοια χάρισε!!!
Αδιάψευστο παράδειγμα το Γηροκομείο της Ερμιόνης, για το οποίο ο κκ Εφραίμ ζήτησε προίκα για να το λειτουργήσει, ως ανικανοποίητο μύχιο πόθο του, ο δε κήρυκας του θείου λόγου Νικόδημος, απεφάνθη κατόπιν επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος, ότι προσβάλει την αξιοπρέπεια των Ερμιονιτών, οι οποίοι ποτέ δεν θα στείλουν τους γονείς του εις αυτό(Αίγινα 1999). Ο δε εκπρόσωπος του κατεστημένου, μας επέστρεψε την πρόσκληση των εγκαινίων, σημειώνοντας στο επιστολόχαρτο  “Απαράδεκτη”.
Απαραβίαστο αξίωμα: Το άδειο στομάχι, διευκολύνει την ευκαμψία της μέσης.
Συμπέρασμα: Εξορκίζοντας τον μηδενισμό, θεωρούμε ότι η αξιοκρατική επιλογή συμβούλων, εξ όλων των παρατάξεων αλλά και εκτός Δ.Σ, θα βοηθούσε το έργο και του Δήμου και της Εκκλησίας.