Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΟΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΣ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ.

 

Και προπαντός να μην είμαστε υποκριτές…..Ποιος το είπε αυτό; O Μητροπολίτης Ύδρας κκ, Εφραίμ σε συνέντευξη σε δημοσιογράφο της <Νέας Εποχής> Αιγίνης. Και ασφαλώς δεν έμεινε μόνον σε αυτά, ξεπέρασε και τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, λέγοντας <Ο άνθρωπος χωρίς Χριστό είναι το χειρότερο Θηρίο>. Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε, αυτός ο Άνθρωπος ανήκει στην εκκλησία του ΧΡΙΣΤΟΥ και μάλιστα υπηρετεί στις ανώτατες βαθμίδες τις ιεραρχίας και αντί της αγάπης, ξεχειλίζει από μίσος για τα δύο τρίτα της Ανθρωπότητας, που ακόμα δεν έφτασε σε αυτούς το μήνυμα του Ιερού Ευαγγελίου.

Ακολούθως εξομολογήθηκε ότι τον πρώτον ενθουσιασμό της ενθρονίσεως του, διαδέχτηκε η συνειδητοποίηση της μεγάλης ευθύνης και της αντίστασης στα συμφέροντα και στις καθεστηκυίες νοοτροπίες. Και ευλόγως αναρωτιέμαι εάν θα ταξίδευε ακόμα καράβι, εάν ο καπετάνιος  συνειδητοποιούσε εκ των υστέρων και εν πλω, την ευθύνη των καθηκόντων του!!!- Επίσης συμφέροντα και νοοτροπίες, ποια σχέση μπορεί να έχουν με τον θείον λόγο, και εάν με αυτά καταγινόταν ο ευσεβής και ασκητικός μακαριστός γέροντας Ιερόθεος;                                                      

Συνεχίζοντας αναγνώρισε ότι πρώτος στόχος του είναι η στελέχωσης της εκκλησίας με ικανά, άξια και ιεραποστολικά στελέχη, χωρίς βεβαίως να αναφέρεται στους ιερείς της Ερμιόνης, οι οποίοι εν γνώση του και αποδεδειγμένα δι΄ εγγράφων, δεν πληρούν καμία εκ των ανωτέρων προϋποθέσεων, η μήπως θεωρεί ότι η Ερμιονίδα είναι Ουγκάντα και οι εκλεκτοί ιερείς του ιεραπόστολοι;                  

 Δεύτερος στόχος είπε, η διατήρησης και ανακαίνισης των όσον παραλάβαμε, επομένως να υποθέσουμε ότι η ιστορική είσοδος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που  κατέστρεψαν έναντι ελαχίστων ευρώ, προκειμένου να κορεστεί  το πάθος της φιλαργυρίας του εφημερίου, δεν συμπεριλαμβάνεται στους στόχους του!!! Δεν αναφέρθηκε στο γηροκομείο της Ερμιόνης, το οποίο κλείδωσαν αφού πρώτον αποδέχτηκαν το κληροδότημα του ευεργέτη, με την προϋπόθεση να τηρήσουν τους ορούς της διαθήκης και εξαπάτησαν ευεργέτη και δωρητή, ως και την τρίτη ηλικία της Ερμιόνης και το μετέτρεψαν σε εξομολογητήριο, δια την σωτηρία των ψυχών, σκεπτόμενοι ότι με αυτές τις συντάξεις η ζωή δεν έχει νόημα, για αυτό και διασαλπίζουν το πνευματικό έργο, που είναι εκ μέρους τους τεράστιο και υποχρεώνουν τους πιστούς ότι <προαιρούνται> για την ανέγερση πνευματικού κέντρου, τη στιγμή που ο κόσμος πεινάει και η ανεργία πλήττει το σύνολο των οικογενειών και η  εκκλησία της Ελλάδος προσπαθεί με κάθε μέσω, να ανταποκριθεί στις επιταγές της Θείας Πρόνοιας.           

Θρασύτατα δε και πέρα κάθε χριστιανικής ηθικής, διατυπώνει ότι προέχει η ανοικοδόμηση του πνευματικού κέντρου, οι πτωχοί της Ερμιόνης, μπορούν να περιμένουν.                                        

Με τους νέους έχω ιδιαίτερη σχέση επισήμανε, -εξαιρείτε η σάπια νεολαία της Ερμιόνης- όσο για τους νέους ιερείς, τους συμβουλεύω να ρίχνουν γέφυρα επικοινωνίας με τους ΣΤΑΥΡΩΤΕΣ τους, με εξαίρεση τους Αλιβάνιστους, κατά τα λοιπά έχουν την ευθύνη της επί του φοβερού βήματος απολογίας!!!           

Περαίνοντας την συνέντευξη του, συμπλήρωσε και προπάντων να μην είμαστε ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ή άλλως -θα μπορούσα ΕΓΩ να προσθέσω- ας πάμε να κουρευτούμε!!!                                                                                        

 ΥΓ. Σεβασμιότατε μπορείτε να μας υποδείξετε τους Σταυρωτές σας, διότι η Σταύρωση του Κυρίου είχε προαναγγελθεί υπό των προφητών και το αίμα του Θεανθρώπου προορίζετο  δια την κάθαρση του προπατορικού αμαρτήματος, εσείς δια των πράξεων σας αμαυρώνεται την Σταυρική θυσία και την εκμεταλλεύεστε  δι’ ίδιον  όφελος  και για άνομο πλουτισμό. Ο Κύριος δίδαξε αγάπη, εσείς δια του αφορισμού, των ύβρεων και του δεσμείν και λυειν, παραβιάζετε την υπό του Θεού δοθείσα στους ανθρώπους ελευθέρα βούληση και ως εκ τούτου θεωρήστε έκπτωτοι.