Τρίτη 14 Αυγούστου 2018

Ο ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ


ΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ

Πέρασαν 6 χρόνια από το μαύρο Αύγουστο, που συντελέστηκε μια από της μεγαλύτερες καταστροφές σε ιστορικό και Θρησκευτικό μνημείο, μετά το σαρωτικό πέρασμα του Αββά  Φουρμόν, που με φιρμάνι της Πύλης, λεηλάτησε της αρχαιότητες της Ερμιόνης .

Ένας ιερέας επιλογή του πνευματικού ηγέτη της μητροπόλεως μας Ιερόθεου και επικροτούντος τις ενέργειες του ο σημερινός αντικαταστάτης του, στην  προσπάθεια του να ανακαλύψει πηγή κερδοφορίας στα θεμέλια του ιστορικού ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, ανακάλυψε αρχαίο ναό της λατρείας του δωδεκάθεου . Και πέτυχε το απίστευτο, να συμφιλιώσει τη νέα θρησκεία με την παλαιά, χωρίς καλογερίστικες βιαιότητες, όπως συνέβη στον Παρθενώνα.  

Και όμως, αυτοί οι ίδιοι ιερείς συνεχίζουν να λειτουργούν ένα ναό, που στις μεγάλες εορτές ή μεγάλα γεγονότα, θλιβερά ή χαρούμενα, οι μισοί πιστοί είναι μέσα και ομόψυχα προσεύχονται  και οι άλλοι μισοί στο προαύλιο περί άλλων τυρβάζουν!!!

Και διερωτάται ο απλώς πιστός που γαλουχήθηκε από τους γονείς του, να συμμετέχει στη χαρά ή λύπη του συμπολίτη του, εάν οι σημερινοί ιερείς, έχουν συναίσθηση του θείου προορισμού τους ή συμπεριφέρονται σαν δημόσιοι υπάλληλοι με μοναδικό σκοπό,  να λύσουν το βιοποριστικό τους πρόβλημα;
Ένας πιστός απτούς απέξω.                                                                       Νοταράς Γεώργιος