Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΘΩΜΑ ΣΚΟΥΡΤΗ


Αγαπητέ  συμπατριώτη
 

Διαβάσαμε στο Face book και στα ιστολογία για την φαεινή  σου ιδέα και το κατ΄ εντολή σου εξαίσιο φιλοτέχνημα της προσωπογραφίας που απεικονίζει το βραβείο!!!  

Όμως μέχρι σήμερα δεν ανακοινώσατε το συμβολισμό του ΒΡΑΒΕΙΟΥ και την σχέση του απεικονιζόμενου προσώπου με τα έργα και της ήμερες του Ερμιονικού Συνδέσμου.

Εάν η απεικονιζόμενη κυρία είναι αυτή που όλοι οι συμπατριώτες  μας υποθέτουν και αναγνωρίζουν, ως μεγάλη ευεργέτιδα και εκ των σημαντικότερων Ελληνίδων, θεωρώ ότι δεν  είμαι άξιος να παρευρεθώ στην απονομή αυτού του βραβείου εξ ονόματος των Ερμιονιτων, που υπηρετήσαν και που υπηρετούν τον Ερμιονικο σύνδεσμο επί μισό αιώνα και να αξιολογήσω τις υπηρεσίες του με ένα βραβείο που απεικονίζει την μεγάλη ευεργέτιδα της πόλης μας,  ως ανταμείβει για την προσφορά του συλλόγου στον πολιτισμό και την πνευματική ζωή του τόπου. 

Αγαπητέ συμπατριώτη πόσο ποιο μεγάλη τιμή θα περιποιούσε την Κυρία εάν αυτό το Βραβείο, είχε φιλοτεχνηθεί εκ μέρους του Ερμιονικου συνδέσμου και της προσφέρονταν για όλες τις ευεργεσίες που έχει προσφέρει και μελλοντικά σχεδιάζει για την πόλη μας, από το να προσφέρει αυτή αυτό το βραβείο στον Ερμιονικό Σύνδεσμο που θυμίζει χρόνους αλλοτινούς Προσωπολατρίας και Αγιοσύνης.                                      
Αγαπητέ μου συμπατριώτη, το νεαρό της ηλικίας σου συγχωρεί τον αυθορμητισμό σου, και την απειρία του  σημερινού γίγνεσθαι, όμως κατά την γνώμη μου δεν υπηρετεί τις αξίες του απεικονιζόμενου προσώπου.                                                                                  

Γεώργιος Νοταράς

εκ των γεροντότερων του Ερμιονικού Συνδέσμου

ΥΓ. Η απάντηση σας στους προβληματισμούς μας θα υπηρετούσε την αλήθεια!                                                                                                                          Η έστω και τελευταία ώρα αντικατάσταση του, με ετήσια οικονομική ενίσχυση, που θα συμβάλει στην μακροβιότητα του συνδέσμου, και θα εξυπηρετήσει την ευόδωση των σκοπών που υπηρετεί !