Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Έφυγε ο Ανάργυρος Μπαρδάκος



Ο ουρανός δάκρυσε, τα μάτια των ενοριτών του Σταυρού στο προφήτη Ηλία βούρκωσαν,  έχασαν τον θεμελιωτή του Ιερού ναού τους. Κατά μάνα κατά Κύρη, κατά γιό και θυγατέρα, όπως θα έλεγαν οι γονείς μας, ο πατέρας του Δημήτρης Μπαρδάκος, χρόνια επίτροπος στη Παναγία με τον Α. Παπαβασιλείου, το Σαλαμανίκα, τον Λαζαρίδη και άλλους άρχοντες του χωριού, που τα κελάρια τους ήταν γεμάτα και δεν χρειάζονταν να ρίχνουν  πετρέλαιο στο κιούπι του λαδιού και ας ήταν ο καιρός που ο παπάς ήταν άμισθος!!!                                

Ο Ανάργυρος, λαμπρός οικογενειάρχης, φρόντισε τα μέλη της οικογενείας του να αγαπήσουν την Ερμιόνη, διακεκριμένος επιστήμων, αφού περάτωσε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Αθηνών, συνέχισε στη Αμερική και ακολούθως δίδαξε στη σχολή ναυτικών δοκίμων και στο Αμερικάνικο κολέγιο, εκπρόσωποι των οποίων και τον αποχαιρέτησαν, μαζί με τον αρχιμανδρίτη του Ι. ναού που περιέγραψε την επί τριάντα χρόνια συνεχή προσφορά του.                                             

Ο Ανάργυρος εκλεκτό μέλος της Ερμιονικής κοινότητας του Πειραιά και μέλος του Ερμιονικού συνδέσμου,  ενεργοποιήθηκε κοινωνικά στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, ως επίτροπος στο ναό του Σταυρού και θεμελιωτής του μαζί με τον παπά-Νικόλα, αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες, πάντα με καρτερικότητα και την ελπίδα, ότι όλα θα πάνε κατ΄ ευχήν, όπως και εξελίχθησαν!!

Έκτοτε και επί τριάντα χρόνια υπηρέτησε τον ναό και τους ενορίτες του, και αυτοί στο άκουσμα της καμπάνας του ναού να κτυπάει πένθιμα, αψηφώντας τη βροχή, έτρεξαν να τον αποχαιρετήσουν.

Ο Ανάργυρος έφυγε για τη μητέρα γή της Ερμιόνης, που τον περίμενε να τον αγκαλιάσει, ενώ η ψυχή του θα μείνει στο Σταυρό, στην οικογένεια του και στους ενορίτες του, που αγάπησε και τον αγαπήσανε.                                                

Ανάργυρε καλό ταξίδι, και σε ευχαριστούμε που τίμησες την Ερμιόνη.