Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013


ΤΟ  ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ  ΤΟΥ  ΠΑΠΑ – ΓΙΑΝΝΗ   (συνέχεια)

Είναι κανόνας στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας των Λαών να αναδεικνύονται  άνδρες που κατορθώνουν να λυτρώσουν  από το διασυρμό  και τις δυσκολίες  τους ανθρώπους !

Μια τέτοια στιγμή πέρασε και η πόλη μας το Δεκέμβρη του 1993 που οι θεματοφύλακες της ηθικής και αρετής όχι μόνον αδράνησαν αλλά και προσπάθησαν να απαλλαγούν  της ευθύνης παρουσιάζοντας  στην Τ/Ω  την ανωριμότητα τους  ομολογώντας την ενοχική αδιαφορία τους!!!

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου,  πως συναίβει να μην έχει  αντιληφθεί το Δράμα αυτής της οικογενείας τόσο καιρό,  ο Παπα –Γιάννης  ως άλλος (Καϊάφας)  καθισμένος σε μια πολυθρόνα Λουδοβίκου 14ου  χωρίς ίχνος ενοχής, απάντησε  << Εγώ  σχεδόν καθημερινός τους πήγαινα τρόφιμα, αλλά μέχρι την πόρτα της αυλής, απέφευγα να μπω μέσα, γιατί  φοβόμουνα τι θα πει ο κόσμος.>>  

Αμέτοχε της θείας χάρητος  παπά, οι άνθρωποι αυτοί δεν είχαν  ανάγκη  υλικής τροφής αλλά πνευματικής,  (ύδωρ  ζων) αυτό που υπεσχέθη ο Κύριος στη Σαμαρείτιδα, χωρίς να φοβάται τι θα πουν οι μαθητές του, οι άνθρωποι αυτοί ζητούσαν σωτηρία  και ο θεός ανταποκρινόμενος στο αίτημα τους  σε έστειλε προς βοήθεια τους  αλλά εσύ απεδείχθης  ελλιπείς της ευσπλαχνίας της θείας  πρόνοιας.

Ανευλαβή  παπά, της Μαρίας από τα Μάγδαλα δεν της έλειπαν τα πλούτη και όπως διαβάζεις στα ευαγγέλια επέσυραν και τον φθόνο του Ιούδα, όταν με ακριβό μύρο έπλυνε τους πόδας  του Ιησού, αυτό που επιζητούσε  ήταν η σωτηρία της ψυχής της, που ο Κύριος δεν της στέρησε!!!

Παπά - Γιάννη  είσαι  εωσφορική  επιλογή,  διαβολής  του Θείου  έργου, που  έστω και εάν θυσιάσεις το λιβάνι όλης της γης  και κάψεις  όλα τα λιβανοφόρα δένδρα της γης, δεν θα εξευμενίσεις τον Κύριον, γιατί είσαι ένας αχρείος Ιερέας, που ενώ στο χώρο της εκκλησίας δε χωρά τίποτα περισσότερο από Αγάπη, εσύ κατόρθωσες να εμφυτεύσεις το  αβυσσαλέο  μίσος!!!

Αγνώμων παπά-γιαννη σήμερα εις όλες τις εκκλησίας της Ορθοδοξίας οι ιερείς  αναγιγνώσκουν  την περικοπή του κατά Ματθαίου  ΚΒ  35-46  κατά την οποίαν ο Ιησούς  λέγει < Ούτω  αγαπήσεις  Κύριον τον Θεόν σου  εν όλη τη καρδία σου και εν όλη τη ψυχή σου και εν όλη τη διανοία σου . Αυτή εστί πρώτη και μεγάλη εντολή. Δεύτερα δε ομοία αυτή , ΑΓΑΠΗΣΗΣ ΤΟΝ ΠΛΗΣΊΟΝ ΣΟΥ ΩΣ ΣΕ ΑΥΤΌΝ ΣΟΥ.
ΕΝ ΤΑΥΤΑΙΣ ΤΟΙΣ ΔΥΣΙΝ ΕΝΤΟΛΑΙΣ ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΑΙ  ΚΡΕΜΟΝΤΑΙ.

 
ΥΓ Σεβασμιότατε  και εσείς το ίδιον ευαγγέλιο  αναγνώσατε  πως είναι  δυνατόν να επιτρέπεται  στον Ιωάννη  Αμπελά  να  σηκώνει τα Άγια Μυστήρια  και να μεταλαμβάνει  τους  πιστούς  της μητροπόλεως  σας.