Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Το Ημερολόγιο του Παπά-Γιαννη (συνέχεια)


                                        

                                                 (Το περιβολάκι του δήμου)

Κάποτε η Ερμιόνη ήταν Βασίλειο, εν συνεχεία επαρχία κάτω Ναχαγιέ, Δήμος, Κοινότητα, και τέλος Κοινοτικό διαμέρισμα, αύριο ποιός ξέρει !!! Πάντως η μορφολογία του εδάφους χιλιετηρίδες μένει αναλλοίωτη, επομένως στην βούληση τον κατοίκων οφείλονται αυτές οι μεταπτώσεις , Βεβαίως δεν είναι καθόλου κολακευτικό για τη γενιά μας, και ενώ  Ιστορία, πολιτισμό και Θρησκευτικές καταβολές, αρχαίες και  νεότερες δεν στερούμεθα, μας λείπει ο αυτοπροσδιορισμός του Ερμιονίτη, ας το τολμήσουμε!!!  Όσοι χειρίζεστε το ΙΝΤΕΡΝΕΤ το καταλάβατε.

Ο λαός λέει, < θέλω να Αγιάσω δε μα αφήνει ο διάολος> Το ρόλο του διαβόλου στο χωριό μου το έχει κατ  αποκλειστικότητα αναλάβει  ο …εισαγόμενος Ιουδαίος πάπας, που ανακατεύεται εκεί που δεν τον σπέρνουν, μόνο και μόνο για να σπείρει ζιζάνια και να διαιρεί το λαό, επιτελών... Αποστολική διακονία. Ακριβολογώ Δέσποτα.    

Στη Βόρεια πλευρά του ΙΛΜΕ (πρώην οικία Οικονόμου) υπάρχει μικρός ιστορικός κήπος που ανήκει στο κοινοτικό διαμέρισμα της Ερμιόνης και φιλοξένησε το 1827 την φρουρά της Γ΄ Εθνικής συνέλευσης με διοικητή τον Ερμιονίτη Καπετάν Γιαννη Μήτσα. Τον  κήπο αυτόν το ΔΣ της Ερμιόνης με απόφαση του το 1933 το   παρεχώρησε προς καλλωπισμό στον ναον των Παμμεγίστων Ταξιαρχών με τον αμετάκλητο όρο να ανήκει δια παντός στο δήμο.

Επί περίπου 65 χρόνια δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ώσπου ο Παπαγιάννης  έβαλε λουκέτο. Στις διαμαρτυρίες μας προέβαλε την δικαιολογία ότι έμπαιναν ζώα, ειλικρινά ζώα τετράποδα δεν αντελήφθη κανένας  συμπολίτης μας!!!

Όταν το δημαρχείο μετεφέρθη στο άλλοτε δημοτικό σχολείο, τα αγάλματα των Ερμιονιτών ηρώων  αδελφών  Γιάννη και Σταμάτη  Μήτσα, δωρεά των αδελφών Γ.και Χ Χαρμπή, τοποθετήθηκαν στο κήπο και κλειδώθηκαν.

ΠΟΊΟΙ,  αυτοί που θυσίασαν τη ζωή τους για τη δική μας λευτεριά (Άφρονα Μουλά)      

Ο κήπος ιστορικά είναι αναπόσπαστο τμήμα της ιστορικής οικίας που σήμερα στεγάζεται το ΙΛΜΕ  το ΔΣ του οποίου ας ζήτηση από το κοινοτικό κατάστημα να το παραχωρήσει.

Τελευταίως ο ανεκδιήγητος παπάς, έκοψε ένα πολυετές δένδρο,  τον ενοχλούσε το πράσινο χρώμα, γιατί του θύμιζε τον …Αλιβάνιστο Τρίτση

ΥΓ. Σεβασμιότατε τα ξυπνητήρια του Μαρκεζίνη διατέθηκαν για την πολιτική αφύπνιση του λαού, προσφέρομαι να σας προμηθεύσω Κινέζικα με τη μελωδία των χερουβίμ για την θρησκευτική αφύπνιση  !!!
-\