Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012


 


Δεκέμβριος 6-12-2002  έγραφε η «Ερμιονίς»: Ιωάννης  Αμπελάς ο εμποράκος.

Θαλασσοδαρμένοι ναυτικοί που ζήσαμε τις οικογένειες μας εξοικειωμένοι  με το θανάσιμο  κίνδυνο της άγριας θαλασσας  με μοναδικό  προστατη τον Αι Νικόλα, τρεξαμε στο ακουσμα της καμπάνας να προσκυνήσουμε και να τον ευχαριστήσουμε Και συνειδητά φορτισμένοι από  ευγνωμοσύνη  ζυγώσαμε να πάρουμε αντίδωρο. Μαζί  και ένας από τους νεότερους και καταξιωμένους ναυτικούς, που πρόκοψε παλεύοντας με τα κύματα νυχθημερόν. Μα όταν άπλωσε το ροζιασμένο χέρι του από τη σκληρή δουλεία να πάρει αντίδωρο,ο εξουσιαστής παπάς, αρνήθηκε λέγοντας, <δεν είσαι  έτοιμος ακόμα> Προφανώς γιατί πριν 18 χρόνια παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο. Μαλθακέ παπά, που κέρδισες τη ζωή σου  πουλώντας συγχώρεση και κοιμώμενος ολονυκτίς στην αγκαλιά της παπαδιάς παιδοκομώντας, με ποιο ιερό κανόνα στέρησες σε μια ψυχή,έστω και αμαρτωλή το δώρο του Θεού? Ο Αι Νικόλας  που χρόνια τον προστάτευε, για να μην τον εκβράσουν άψυχο σε μια ακτή τα μανιασμένα κύματα  έδειξε μεγαλοψυχία? Όχι αλλά για σένα μικρόψυχε παπά, ο Ιησούς ποτέ δε φαντάστηκε ότι θα τον εκπροσωπούσες διαστρεβλώνοντας την έννοια της διδασκαλίας Του και της συμπεριφοράς Του στην ροπή της Σαμαρείτιδας στην πολυανδρία. Αυτό αποδεικνύει ότι το Άγιο Πνεύμα βαρέθηκε να σε επισκέπτεται, γιατί είσαι ένας ανόητος εμποράκος της χριστιανικής Πίστης!!!                             

ΥΓ Τολμώ να φανταστώ πόσο περήφανους κάνεις τους προϊσταμένους σου, εκτός εάν όμοιος ομοίω αει πελάζει!!!  Αυτά τα προφητικά λόγια έλεγα δέκα χρονιά πριν, χωρίς να γνωρίζω ότι σήμερα μπορούσα να ορκιστώ στο ευαγγέλιο, όχι για τον εμποράκο, αλλά για τον επαγγελματία έμπορο της πίστεως….  τη Δευτέρα τα σπουδαία.                                                         

6-12-2012   Όπως μαθαίνουμε από τα τοπικά blogs, ο Παπαγιάννης επέπληξε τους αντιδημάρχους,ενώπιον των μελών της εκκλησίας του Χριστού, γιατί μπροστά από το ιερό του ναού της Παναγίας υπάρχει κάδος απορριμμάτων και προσβάλει τον θρησκευτικό πολιτισμό μας. Το εξωτερικό μέρος του ιερού του ναού που οι σοφάδες έχουν καταστραφεί από το 1996 δε τους βλέπει ο υιός του είναι ανάξιες λόγου και δεν αφήνουν περιθώρια… κέρδους. Παπαγιάννη ο κάδος εκεί που τον έβαλαν πολύ σύντομα θα χρειαστεί, διότι όταν θα ξυπνήσει από την χειμερία νάρκη ο αφέντης σας και αντιληφτεί ότι κινδυνεύει να θεωρηθεί συνένοχος, δεν θα αναγκαστεί να σας μεταφέρει μακριά!!!!                                                                                                 

 Y   Κ,  Δήμαρχε το Δ.Σ εντός του δεσμευτικού πλαισίου που σας καθορίζει, πως αντιδρά όταν τρεις εκλεκτοί του λαού και εξ αυτών οι δύο Αντιδήμαρχοι, προσβάλλονται αναιτίως, ενώπιων του εκκλησιάσματος   (ψηφοφόρων τους) από έναν Ουρανοκατέβατο (Μουλά) ελεγχόμενης  εθνικότητος, Θρησκεύματος και εντιμότητος?