Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Κ, ΚΟΥΣΤΑ.


Κύριε Κούστα, κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο κ, Δήμαρχος είναι μια αξιόλογη πολιτική προσωπικότητα, όμως σήμερα και ύστερα από 3 και πλέον χρόνια στη θέση του δημάρχου, θα πρέπει να αξιολογήσουμε το έργο του και να τον κρίνουμε αυστηρά, γιατί αφορά την πρόοδο της ιδιαιτέρα μας πατρίδας.

Κ, Κούστα  εάν ο κ, Δήμαρχος είναι ικανός, τότε θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι συνεργάτες του δεν στήριξαν τις ορθές επιλογές του, και επειδή δεν θεωρώ τον εαυτόν μου γνώστη των προβλημάτων όλης της Ερμιονίδος, θα περιοριστώ μόνο  στα της Ερμιόνης, παραδεχόμενος ότι οι κατά τόπους πολιτικοί παράγοντες τα ξέρουν καλλίτερα.      

Κ, Κούστα, το ότι ο κ, Δήμαρχος δεν αντικατέστησε με το πέρας της διετίας τον πρόεδρο του κοινοτικού διαμερίσματος Ερμιόνης, δηλώνει ότι τον αξιολόγησε ως  αναντικατάστατο, άλλως ότι οι επιλογές του κ, Δημάρχου των άλλων συμβούλων δεν ήταν αξιοκρατικές αλλά ψηφοθηρικές και απέβλεπαν στην κατάχτηση της εξουσίας, αδιαφορώντας για την χρηστή διοίκηση. Εκ του αποτελέσματος, ούτος ή άλλως διαφαίνεται ότι η εξουσία ήταν αυτοσκοπός.

Κ, Κούστα οι επιτροπές που διόρισε ο κ, Δήμαρχος, όπως λιμενικού ταμείου και πολιτισμού, υπήρξαν κομματικές και όχι υπερκομματικές. Υπέκυψε σε συμφέροντα και αδιαφόρησε για το κοινό συμφέρον. Ας ανοίξει το φάκελο και ας διαβάσει το υπόμνημα μου και την αιτιολόγηση της διατήρησης της Γλίστρας, από το Λιμεναρχείο Ερμιόνης, το Δ.Σ του λιμενικού ταμείου και της κοινοτικής αρχής.     

Ο πρόεδρος Π.Π κ, Παπάς, όταν διεπράχθη η βεβήλωση του ιερού και ιστορικού  χώρου του ναού των ταξιαρχών  και τον καλέσαμε να έρθει στην Ερμιόνη μας έδωσε υπόσχεση, αλλά ποτέ δεν ήρθε, γιατί επρόκειτο περί αποφάσεως ευθύνης και όχι περί χειροκροτημάτων.

Κύριε Κούστα επανειλημμένως υπενθύμισα στον κ, Δήμαρχο, να αποκαταστήσει την μνήμη των πεσόντων αδελφών μας, κατά την περίοδο 1940-1944  και του αδελφοκτόνου εμφυλίου πολέμου και η πατριωτική σας παράταξη δεν συγκινήθηκε.

Και τέλος το θέμα της προβλήτας  στο Μετόχι δεν υπήρξε νικητής και ηττημένος, επικράτησε η λογική του αιτήματος, ο δήμος Ερμιονίδος δια του αιτήματος του απαξίωσε το νόημα της αλληλεγγύης, υπηρετώντας οικονομικά συμφέροντα, έναντι του δήμου της Υδρας που παρακλητικός και κατ’ επανάληψη εζήτησε το αυτονόητο, να εξασφαλίσει στον δημότη του την σωματική του υγεία και την ελεύθερη επικοινωνία με την υπόλοιπο Ελλάδα, καθ΄ όλο το 24ωρο. 

Ο Δήμος Ερμιονίδος πρέπει να επιδιώξει την ανάκτηση της διοικητικής εποπτείας και την  οικονομική εκμετάλλευση των χερσαίων εγκαταστάσεων και να παραχωρήσει την διαχείριση της προβλήτας στο λιμενικό ταμείο Ύδρας, μέχρις αποσβέσεως του ποσού που αυτό θα διαθέσει για την κατασκευή της. Ο προστατευτισμός δεν ευνόησε κανέναν ούτε και την Αμερική και ασφαλώς δεν θα προστατεύσει την ήδη απαξιωμένη από εμάς τους ιδίους, Ερμιόνη.

Κύριε Κούστα ό κ, Δήμαρχος επικαλείται την εθελοντική εργασία της τσάπας, ως σημαντική για την πρόοδο και την ανάπτυξη του δήμου, παραγνωρίζοντας  ότι και εμείς καλόπιστα αρθρογραφώντας,  ως μη δυνάμενοι λόγω ηλικίας να σκουπίσουμε τους δρόμους του δήμου μας, προσφέρουμε εθελοντική υπηρεσία. Βεβαίως αυτός είναι και ο λόγος που δεν αξιωθήκαμε της απαντήσεως του.

Και πάλι σας υπενθυμίζω κ, Κούστα ότι τα ως άνω, αναφέρονται χάριν του διαλόγου και δεν επιθυμώ να μου απαντήσετε ότι για όλα φταίνε οι άλλοι, γιατί αυτοί οι άλλοι απλά εδώ και τριάμισι χρόνια, δεν διοικούν και είσαστε οι μόνοι που επ΄ ωφελεία  σας, τους θυμόσαστε!!!