Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...


Αυτή είναι η συνήθης  επωδός κάθε καφενόβιου Έλληνα, που νομίζει ότι είναι γνώστης επί παντός επιστητού. Να όμως που ήγγικεν η ώρα ο δήμαρχος μας να μας τοποθετήσει μεταξύ Σφύρας και άκμονος για να βάλει τέλος… στη μουρμούρα!!! 

Κ, Δήμαρχε,

Επειδή πρωτίστως επιβάλλεται η εκπαίδευση  των  δημοτών και όχι η τιμωρία των και προπαντός όχι για να αυξήσουν τα έσοδα το Δήμου, θεωρώ ότι τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά και θα πρέπει έως ότου αλλάξει η νοοτροπία του Δημότη,  τουλάχιστον  τον πρώτο μήνα, να περιοριστείτε σε συστάσεις. Προϊόντος δε του χρόνου να επιβάλλονται μικρά πρόστιμα  ώσπου να γίνει συνείδηση στον πολίτη, ότι η προστασία του περιβάλλοντος, είναι αναγκαία για την υγεία τη δική μας και της οικογενείαςμας!!!                                                                                                Όμως κύριοι του Δήμου προτού αρχίσετε να τιμωρείται τον Δημότη, θα πρέπει να του παρέχεται όχι μόνον κάδους καθαρούς σε κεντρικά σημεία, αλλά και σε κάθε σπίτι να προμηθεύσετε 2 μικρά πλαστικά δοχεία, που να κλίνουν ερμητικά, διαφορετικού χρώματος στα όποια να τοποθετούν στο ένα τα σύμμεικτα και το άλλο τα ανακυκλώσιμα για να μπορείτε να τους ελέγχετε   Τα πλαστικά δοχεία να παραμένουν σε ειδικούς χώρους στα σπίτια αυλές μπαλκόνια κλπ. και να καθορίσετε μέρα και ώρα περισυλλογής απορριμμάτων για να μην παραμένουν στο δρόμο.       

Ώσπου να λυθεί το πρόβλημα της επεξεργασίας των απορριμμάτων, προτείνω να χρησιμοποιηθεί η δυτική πλευρά της λιμνοθάλασσας της Θερμησίας για την ταφή, αφού πρώτα γίνει εκβάθυνση περίπου δύο έως τρία μέτρα, γιατί ο βυθός είναι λασπώδης και η ύλη αυτή, να χρησιμοποιηθεί  για την τελική επικάλυψη  επί της οποίας να γίνουν γήπεδα τένις βόλεϊ και μπάσκετ, για το χωριό της Θερμησίας. Επίσης δεν θα χρειαστεί ο βυθός να στεγανοποιηθεί με μεμβράνες προς αποφυγή μόλυνσης του υπεδάφους από τα υγρά απόβλητα, διότι αυτά θα βρίσκουν διέξοδο στα θαλάσσια νερά και θα διαλύονται.  

Εμπρός, διαβείτε το Ρουβίκωνα.