Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΚΟΠΕΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ


Φιλοκαλούμεν τε γαρ τη Πόλει μετ΄ ευτελείας και φιλοσοφούμεν  άνευ Μαλακίας.

Ήταν μια Ηλιόλουστη Κυριακή του 70α στο Λονδίνο και μη έχοντας τι άλλο να κάνω, λόγο της αργίας βγήκα μια βόλτα στο Hyde Park, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα του Κόσμου.

Μα όπως γυρνούσα, είδα κόσμο μαζεμένο και έναν Αφρικανό ανεβασμένο σε μια πέτρα, να βγάζει λόγο και να λέει:        Λονδρέζοι  απατεώνες, πριν μας κατακτήσετε στείλατε τους Ιεραποστόλους με τη Βίβλο και μας μάθατε να κοιτάμε προς τον Ουρανό και μετά ήρθε ο στρατός και κλέβατε τον πλούτο της χώρας μας κάτω από τα πόδια μας!!!                                                                           < Όπως τα μάρμαρα του Παρθενώνα. >

Την ίδια εποχή σχεδόν, στην Ελλάδα ενέσκηψε η καταιγίδα της Χούντας, που μερίμνησε να μας στείλει νέους πνευματικούς ηγέτες, να μας διδάξουν τους κύκλους της Αγίας Γραφής και ένας από αυτούς, ήταν το Κοπέλι από την Κρήτη, θαρρώ τον λέγανε Νικόδημο, με το σύνθημα Πατρίδα Θρησκεία οικογένεια.                        Και όταν έπεσε η χούντα, ήρθαν οι Πολιτικοί απατεώνες, που με το <ΕΝ τούτω  Νίκα>  κατέστρεψαν την χώρα μας και τις οικονομίες των κατοίκων της!!!

Και ενώ ο κόσμος στερείτε, εμείς από ευγνωμοσύνη για τις υπηρεσίες που προσέφερε, το κοπέλι από την Κρήτη, με το παράδειγμα Εκείνου <που δε ζήτησε ούτε σπίτι για να γεννηθεί αλλά ούτε τάφο να ταφή> με τις ευλογίες της πολιτικής ηγεσίας, καταπάτησε δολίως δασική περιοχή και έκτισε τον πολυτελή Οικοναό του <Από το τίποτα> έτσι μας είπε ο <Θεομπαίχτης>!!!

Και έτσι αύριο εις Μνήμη του Μέγα της ορθοδοξίας ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ, που με τον γραπτό και προφορικό Λόγο Του, έβαλε τα θεμέλια της Πίστεως μας, ορισμένα άθλια πλουμιστά Παγώνια, θα αμαυρώσουν τη Μνήμη του ενάρετου Βίου Του.

Φτού σας άθλιοι υποκριτές!!!