Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ


Τίποτα δεν μένει αμετάβλητο, ούτε και οι ιδέες!!!

Αυτό το καταλαβαίνεις καλλίτερα όταν έχεις την εύνοια της Θείας Πρόνοιας, να ζήσης πολλά χρόνια!!!                                                         Ασφαλώς και όταν η μνήμη δεν σε έχει εγκαταλείψει ή έχεις προσαρμοστεί, σε αυτό που λέει ο Ηράκλειτος…

Ήταν παραμονή της Αγίας Ερμιόνης, όταν ο νέο εκλεγείς πρόεδρος του Ερμιονικού Συνδέσμου, εκφώνησε τον ενάρετο βίο της Αγίας, ενώπιων των θρησκευτικών  και πολιτειακών αρχών, και θεοσεβών Ερμιονιτών.

Εγώ καθόμουν στο πεζούλι, όταν άκουσα τον πρόεδρο να αρχίζει να εξιστορεί τον βίο της Αγίας Ερμιόνης, χωρίς να προσφωνήσει κανένα, ούτε Κ..εριά και λιβάνια  ούτε θυμιατά και… <σφουγγάρια>!!!

Και έκανα τη σκέψη, ο πρόεδρος γνωρίζει τα Θρησκευτικά και ως εκ τούτου πιστεύει ότι ενώπιων του Κυρίου είμαστε όλοι ίσοι. Ο Ηράκλειτος την εποχή του δεν γνώριζε από Θρησκευτικά δόγματα, στασιμότητας και οπισθοδρόμησης και διαλογιζόταν ελεύθερα χωρίς το φόβο της Ιεράς εξέτασης.

Όμως ο πρόεδρος γρήγορα κατάλαβε ή κάποιοι χρήστες των σφουγγαριών τον συμβούλεψαν ότι πρέπει να αναθεωρήσει τα περί ισότητας και να μάθει να εκτιμά την ανισότητα, γιατί κανείς δεν μακροημέρευσε με άκαμπτη σπονδυλική !!!

Γεώργιος  Νοταράς