Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ


Οι ορθοτομούντες τον θείον Λόγο, είναι εκείνοι που αναμένουν τα πάντα προσευχόμενοι, όμως προηγήθηκε το επταήμερο της δημιουργίας  και βλέποντας ότι δεν επέτυχε, ως προς τον  άνθρωπο, επέτρεψε τον κατακλυσμό να διορθώσει τα λάθει Του, έστω και εάν ομολόγησε εκ των υστέρων ότι δεν θα το ξανακάνει. (Γένεσης κεφ. 8, παρ,21)                                                                                                                                      Στις Δημοκρατίες οι διαβουλεύσεις και οι διάλογοι λαμβάνουν χώρα πριν τις εκλογές και επί των προγραμμάτων των κομμάτων, και όταν ο λαός επιλέγει τους άρχοντας του και τους εμπιστεύεται, την διαχείριση των κοινών, δεν πρέπει να αμφισβητεί τις πράξεις των πριν δει και κρίνει το αποτέλεσμα!!!   

Αυτό δεν συμβαίνει στον Δήμο μας , έχοντας νωπή την εντολή του Λαού, πρέπει να προχωρήσουν στο πρόγραμμα τους, έχοντες την πλειοψηφία των συμβούλων και την συναίνεση των, και να εκτελέσουν τα έργα που υπεσχέθησαν στους Δημότες τους. Αν τα έργα αυτά είναι αποτελεσματικά και προς όφελος των δημοτών, τότε άξιος ο μισθός των και καλώς κατέχουν τις θέσεις τους, αν όμως αποτύχουν οι στόχοι τους και καταλήξουν εις βάρος των οικονομικών και της ποιότητας ζωής των Δημοτών, κανένας δεν θα τους ζητήσει από ευθιξία να κάνουν χαρακίρι, αλλά να μας αδειάσουν τη γωνιά.     

Όταν εκ των πραγμάτων αποδειχθούν ανίκανοι, δεν χρειάζονται παραιτήσεις, ούτε να επικαλούνται την μη αποδοχή της από τους    κυβερνώντας, μια αξιοπρεπή συγνώμη από τους Δημότες και από εκεί που ήρθαν, δεν χάθηκαν οι άξιοι, ας μην είμαστε μικρόψυχοι και ιδιοτελής. Από αρχομανής και φιλόδοξους δόξα το Θεό και με τη βούλα των εκπροσώπων Του, ας όψεται η πολιτική παιδεία και οι ανάγκες μιας όποιας επιβίωσης, που μας επέβαλαν οι πολιτικοί Σωτήρες, έστω και αν την είχαμε εξασφαλίσει, με τους κόπους μιας Ζωής!!!