Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ 31/2020 ΑΠΟΦΑΣΗΣ του ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 7ης Συνεδρίασης της 9/11/2020 Εισήγηση  Προέδρου κ. Ιωσήφ Γανώση

2η ΠΡΟΤΑΣΗ: Επιθυμία της Κοινότητας μας είναι η επέτειος της πρώτης μάχης του Βαλτετσίου να εορτασθεί για πρώτη φορά και στην πόλη μας, περίπου ενάμιση με δύο μήνες μετά την αντίστοιχη επετειακή εκδήλωση στο Βαλτέτσι. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να τιμήσουμε τη συγκεκριμένη μάχη και να συνεορτάσουμε στον τόπο μας με τους συμπατριώτες μας και συμπολίτες μας αυτή τη μεγάλη ιστορική στιγμή της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Επιπλέον να τιμηθεί και να αναδειχθεί η ιστορική γνώση καθώς στη μάχη του Βαλτετσίου έλαβαν μέρος οι οπλαρχηγοί Ερμιονίτες Γιάννης και Σταμάτης Μήτσας με τα παλικάρια τους που ακολούθησαν πιστά τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Στην ίδια μάχη πολέμησε και έπεσε ο Γιάννης Δεληγιάννης, ορμώμενος από την Τσακωνιά, παππούς του γενάρχη της οικογένειας των Δεληγιάννηδων της Ερμιόνης, συμβολαιογράφου Γιάννη Δεληγιάννη.Το πλάνο που έχουμε για τη συγκεκριμένη συζήτηση, εάν και εφόσον είναι πρόθυμοι οι του Συλλόγου των απανταχού Βαλτετσιωτών, η Κοινότητα Βαλτετσίου και ο Δήμος Τριπόλεως, περιλαμβάνει:

α)Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών,

β)Περιφορά της εικόνας του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαλτετσίου, στο μνημείο των Ηρώων,

γ)Αγώνας δρόμου αντοχής, με αφετηρία το Καταφύκι (σημειολογική είσοδος των Βαλτετσιωτών στην περιοχή μας) και προορισμό τον Ιερό Ναό της Παναγίας, ενορία όλων των Ερμιονιτών εκ Βαλτετσίου. Κατόπιν στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών – Ι.Λ.Μ.Ε., κάθοδος στο μνημείο των Ηρώων της πόλης και διαμέσου της παραλίας κατάληξη στην οικία των οπλαρχηγών Μητσαίων στα Μανδράκια. (πλην των Ηρώων της Εθνικής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ). 

δ)Τοποθέτηση πινακίδων επί της οδού Βαλτετσίου στα οικοδομικά τετράγωνα και αποκαλυπτήρια της πρώτης πινακίδας «Οδός Βαλτετσίου», που προτείνεται να είναι μαρμάρινη,

ε)Συγκέντρωση το απόγευμα της ίδιας μέρας στο αύλειο χώρο του Κοινοτικού Καταστήματος, με κεντρική ομιλία σχετική με τη μάχη του Βαλτετσίου,

στ)Υπογραφή πρωτοκόλλου φιλίας, κοινωνικής συνοχής και συμπατριωτικής συνείδησης μεταξύ του Δήμου Ερμιονίδας – Δήμου Τριπόλεως και των Κοινοτήτων Ερμιόνης, Θερμησίας, Βαλτετσίου.(Και ο νοών νοείτω)

Κ, Γανώση, η ανωτέρω πρόταση σας ανάγεται στη σφαίρα του παραλόγου, έκτος εάν πρόκειται για ανεκπλήρωτη προεκλογική επιταγή, προς ορισμένους αδιόρθωτους ψηφοφόρους σας, που ξεδιάντροπα αποκαλούν την Ερμιόνη μικρό Βαλτέτσι.

Κ, Γανώση ή Ερμιόνη πορεύεται ανά τους αιώνες, ως μια ουκ εκ των  ασήμων πόλεων, με την δική της Ιστορία, Πολιτισμό και κατά την αρχαιότητα με παγανιστική Θρησκεία και τα τελευταία 2000 χρόνια με ορθόδοξη χριστιανική Πίστη, με δικά της ήθη και έθιμα και με γηγενής Ερμιονίτες ή γεννηθέντες στην Ερμιόνη, από γονείς ξένης καταγωγής και ηθελημένα αυτοπροσδιορίζονται Ερμιονίτες!!!

 Όποιος επιθυμεί να αυτοπροσδιορίζεται διαφορετικά, είναι ελεύθερος να ζητήσει μεταδημότευση κανείς δεν θα τον εμποδίσει.                                         Κ, Γανώση ολοι είμαστε Έλληνες με διαφορετική καταγωγή δηλωμένη στην Ταυτότητα μας

.Κ, Γανώση οι οποίες προθέσεις σας, δηλώνονται πριν από τις εκλογές, οι εποχές του αποφασίζουμε και διατάσσουμε, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, όπως και οι φασιστικές νοοτροπίες!!!

Νοταράς Γεωργιος                                                                                              Δημότης Ερμιονιδας  (Ερμιονίτης)