Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Συμφώνως το αρθρο  2 του Καταστατικού του που εγκρίθηκε και τέθηκε εν λειτουργία την 18-5-1965 αναφέρεται ότι:                                 

Σκοπός του Σωματείου είναι η σύσφιξις των σχέσεων, η επικοινωνία, συνεργασία, και αλληλοβοήθεια των μελών του η κατά πάντα τρόπον βοήθεια προς πνευματικήν , ΗΘΥΚΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ ανάπτυξιν της ιδιαιτερας Πατρίδας Ερμιόνης ως και η επικουρία συμπολιτών εχόντων ανάγκη. 

Σε δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να ενισχυθεί η νεολαία της Ερμιόνης:

1)Την άνοιξη του 1982 όταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λάσος ανέλαβε τον εορτασμό της βαπτίσεως του Τιμίου Σταυρού, στο λιμάνι της Ερμιόνης και οι Σύμβουλοι του Ερμιονικού  Δ. Καραλής,  Γ. Νοταρας και ο Δάσκαλος Μ. Παπαβασιλείου πρότειναμε να  ενισχύθουν οικονομικώς λαβαμε την απάντηση των υπολοίπων τεσσάρων ότι  < Αυτοί είναι παιδιά ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΩΝ > και δεν χρειάζεται καί

2) Το 2004 όταν εγώ ως Πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου <ΕΡΜΗΣ> με επιστολή προς τον Ερμιονικό και στο ΙΛΜΕ ,βλέποντας οτι ο αρχαιότερος Αθλητικός σύλλογος   της Ερμιόνης,  λόγο οικονομικής δυσπραγίας διαλύετε, ζητούσα την όποια δυνατή οικονομικοί Ενίσχυση, τα μεν μέλη του ΙΛΜΕ χωρίς ταμείο συγκέντρωσαν και έστειλαν  εκ των ενόντων, η Πρόεδρος και το Δ.Σ 210 ΕΥΡΩ.

3) Ο Ερμιονικός Σύλλογος μας υπέδειξε ότι στο καταστατικό πουθενά δεν αναφέρεται ότι ένας από τους σκοπούς του συνδέσμου, είναι η ΗΘΙΚΉ ΚΑΙ ΥΛΙΚΉ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ. Και ακολούθως να συμπληρώνει: Είναι αδύνατον με τα πενιχρά αυτά έσοδα να συνδράμει Σωματεία, Συλλόγους, και ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ συμπολίτες μας για αυτό ουδέποτε έπραξε και στο παρελθόν κάτι παρόμοιο.  

Κύριε Πρόεδρε μήπως δεν καταλάβατε ότι σας ζητούσαμε συνδρομή για τη νεολαία και όχι για το Γηροκομείο!!!    (Η επιστολή στη διάθεση του αιτούντος)                                                                  

Αξιότιμοι κύριοι του Ερμιονικού εγώ δεν επιθυμώ την Υστεροφημία αλλά την Μετανοια!!!! Γιαυτο εξομολογούμαι!!!                                     

Νοταρας Γεώργιος