Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΑΝΑΤΩΝ


 1)  Αδριανός  Βιρβήλης  19 χρόνων, πέθανε στις φυλακές Κορίνθου, από τα βασανιστήρια των Γερμανών, για περίθαλψη Εγγλέζων κομάντος, στο  Μετόχι, που αποβιβάστηκαν από συμμαχικό Υποβρύχιο.

2) Μόδεστος  Ντούρος του Βασιλείου 23 ετών, φοιτητής Νομικής Αθηνών, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στα εξαμίλια Κορινθίας, ενώ οδηγείτο για αναγκαστική εργασία στη Γερμανία. Συνελήφθη στην Ύδρα κατηγορηθείς ότι ήταν πληροφοριοδότης του Ε.Λ.Α.Ν, για τα επιταγμένα καΐκια, που περνούσαν από εκεί μεταφέροντας εφόδια στη Κρήτη για τους Γερμανούς, το όνομα του αναφέρεται στο μνημείο εκτελεσθέντων υπό των Γερμανών στα εξαμίλια και με χρυσά γράμματα στην είσοδο του Πανεπιστημίου Αθηνών.

3) Νικόλαος Ντούρος του Βασιλείου 25 ετών αδερφός του Μόδεστου μεγάλωσαν στη σκιά του Μεγάλου Άνδρα Μακαριστού Μητροπολίτου            Προκοπίου Καραμάνου, (με όποιο δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις. )  Ίδια αποστολή, ίδια κατηγορία, ίδια μοίρα. Εκτελέστηκε στα εξαμίλια, από τους Γερμανούς, το όνομα του είναι γραμμένο στο τύμβο των Ηρώων,  κάτω από του αδερφού του!!!

4) Γεώργιος Σκούρτης του Σωτηρίου, ετών 37 αντάρτης του Ε.Λ.Α.Σ,  συνελήφθη και εκτελέστηκε στης Σπέτσες από τους Γερμανούς.

5) Ιωάννης Ταρούσης  ετών 35  προμηθευτής υλικών για τους αντάρτες,          συνελήφθη στα Λεμονάδικα στον Πειραιά και εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στο σκοπευτήριο της Καισαριανής.

Οι ανωτέρω γεννήθηκαν στην Ερμιόνη και εμείς για να τους…. τιμήσουμε με την ΑΘΑΝΑΣΙΑ, δεν τους αναφέρουμε ούτε ως θανόντες στα ληξιαρχικά βιβλία του Δήμου μας!!!   

ΝΤΡΟΠΗ σε μας τους Αργυρώνητους ψηφοφόρους.  

Νοταράς Γεώργιος