Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Ο ΠΑΠΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΡΗΣ


ΑΠΟΔΗΜΗΣΕ ΕΙΣ ΚΥΡΙΟΝ


Τον Ιερέα Ιωάννη, θα τον κρίνει  ο πάντων Κτίστης και Κριτής, το  λειτουργικό  έργο του 0ποιου επιτελούσε εις την παρούσα ΖΩΗ. Εμεις θα του απονείμουμε τα εύσημα ως τον Άξιο συμπατριώτη μας που μας τίμησε και τον τιμήσαμε.

Αυτοδημιούργητος, εργάστηκε σκληρά για να καταξιωθεί ως ενεργός πολίτης, σπούδασε και  υπηρέτησε στον οργανισμό του Ο.Τ.Ε από όπου και συνταξιοδοτήθηκε στα 50 του χρόνια.

Παράλληλα, υπήρξε ως νέος, πνευματικό παιδί του Ερμιονίτη Μακαριστού Αρχιερέα Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας  Παντελεήμονα Μπαρδάκου . Ο  οποίος και τον μύησε στα μυστήρια της Ελληνορθόδοξου Χριστιανικής Πίστεως, με αποτέλεσμα να χρησθεί ιερέας, από αγάπη προς τον Κύριον και να τον υπηρετήσει ανιδιοτελώς.

Υπήρξε εφημέριος του Ιερού Ναού της Αγίας Κατερίνης Πειραιώς με  εξαιρετικό έργο όχι μόνον για την ευπρέπεια του Ι. Ναού, αλλά και με αξιοθαύμαστο κοινωνικό έργο στους ενορίτες του, με συνεργάτη και σύμβουλο τον Ιερομόναχο Ερμιονίτη Αρχιμανδρίτη Προκόπιο Μερτύρη (Κατά κοσμο Ελευθέριο Μερτυρη}.

Υπήρξε ενεργό μέλος του Ερμιονικού Συνδέσμου και χοροστατούσε  ανελλιπώς στόν ετήσιο εκκλησιασμό των μελών του συνδέσμου, στον  Ι. Ν. της Αγίας Αικατερίνης Πειραιώς,   και ακολούθως ευλογούσε την Πίτα του Συνδέσμου στη καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη σύναξη.


 Το έργο του στην ιδιαιτέρα του Πατρίδα.


Αναγνωρίζοντας τις εκκλησιαστικές ανάγκες των  ενήλικων  πιστών της κάτω Ερμιόνης,  υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας όπως ο άγιος Αθανάσιος γίνει ενοριακός ναός!!

Υπήρξε επίτιμος Πρόεδρος του φιλόπτωχου Ταμείου <Άγιος Ιωάννης ο ελεήμων >  που μετά τον θάνατο της Ρίνας Χατξησωκράτους  στήριξε το νέο εκλεγέν συμβούλιο για να αποφύγουν τους επίδοξους διεκδικητές.

Οικοδόμησε  εξωκλήσι αφιερωμένο στη μνήμη της Αγίας Άννας και το ενέταξε στην δικαιοδοσία της Ιεράς Μονής της Παναγίας στη Ζούρβα Ύδρας, εις το οποίο επιτελούσε τα ιερά του καθήκοντα μέχρι το τέλος της επίγειας ζωής του.

Υπήρξε η ανοικτή αγκαλιά και εξομολογητής των πιστών που η επίσημος εκκλησία της Ερμιόνης απέβαλε!!! 

ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ παπά Γιάννη, με ανθρώπινα κριτήρια και την έξωθεν μαρτυρία, εκρίθης ΑΞΙΟΣ,

Αιωνίας σου η μνήμη

Νοταράς  Γεώργιος