Κυριακή 19 Απριλίου 2020

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ


Η ανθρωπότητα θα χαρακτηρίσει το έτος 2020μχ ως αφοριστικό, λόγω της πανδημίας και τις τραγικές συνέπιες της. Η χριστιανική εκκλησία ως ευλογία, για ουσιαστική μνήμη των Παθών και της Ανάστασης, που επέβαλε όχι η πίστη και τα έθιμα, αλλά ή συγκυρίες.

Η ανάγκη της σωτηρίας των πιστών ανάγκασε την Πολιτεία και την εκκλησία, να λάβουν αυστηρά μέτρα περιορισμού στα σπίτια μας, με αποτέλεσμα την ακούσια περισυλλογή και την εκούσια από βάθους καρδίας Προσευχή.  

Ας αφουγκραστούμε τη συνείδηση μας και ειλικρινά ας  αναρωτηθούμε, εάν η υλιστική περίοδο που διανύουμε, μας επιφυλάσσει όσα αναφέρονται στις γραφές, για λιμούς και λοιμούς και ας αναγνωρίσουμε την αιτία, πριν καταδικάσουμε τα αποτελέσματα της.

Με τα ανωτέρω ως αφετηρία και λόγο της εβδομάδας της Αναστάσεως, ας θυμηθούμε την Δευτέρα Μεγάλη Ευαγγελική εντολή: < Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν σου> και ο καθένας μας κατά την δύναμη του, ας ακολουθήσει την προτροπή  ΤΟΥ < Επείνασα γαρ και εδώκατε μοι φαγείν, εδίψησα και εποτισατέ με, ξενος ημην και συνηγαγετέ με, γυμνός και περιεβαλετέ με, ασθένησα και επισκέψασθε με, εν φυλακή ημήν και ήλθετε πρός με.>

ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ
Νοταράς Γεώργιος