Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΜΠΙΣΤΙΟΥ


ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ

Η εθελουσία αμνησία, όχι μόνο αποθρασύνει  τους ένοχους αλλά και τους αθωώνει, εκ των εγκληματικών ενεργειών!!!   
  Με λαμπρότητα αναφέρει το ρεπορτάζ, τελέσθηκε ο εορτασμός του Αγίου Αθανασίου, από ποίους;                                                                         Από αυτούς και τον απόντα Νικόδημο, του οποίου τα Ιερά Λιβελογραφήματα θα μείνουν ως μνημεία μεσαιωνικού περιεχομένου επιστολών, προς την Θεοδότη Νίκα και Κωνσταντίνου Τσεγκή, που ως επίτροποι του Ι. Ναού, όχι μόνον τον διατηρούσαν από αμνημονεύτων ετών, αλλά και αποταμίευαν μετά φόβου πίστεως τα αποθεματικά των εισπράξεων, που ανέρχονταν στό ποσόν των 2,234.341 χλ.δρ και τα όποια παρέδωσε ο αείμνηστος Κ. Τσεγκής, από τον τραπεζικό λογαριασμό της Εθνικής τράπεζας, ύπ΄αριθμόν 815/74304697/ που ανήκε εις τον Άγιο Αθανάσιο, εις τον Νικόδημο Αεράκη, και Ιωάννη Αμπελά και έκτοτε αναζητούνται.
 Συμπέρασμα, άπαντες οι δούλοι του Θεού, δίνουμε λογαριασμό εκτός των ρασοφόρων, που χαίρουν ασυλίας. Την κατάληξη αυτής της διαμάχης, την γνωρίζουμε όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ.
Τώρα αυτό που οφείλουν να πράξουν οι Ν. Αεράκης, Ι. Αμπελας και Δ. Αμπελας είναι ότι έπραξε ο μακαριστός Ιερόθεος, καλώντας των Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αίγινα. Ας άρουν τις ύβρεις που εκτόξευσαν εις βάρος των  αείμνηστων επιτρόπων του αγίου Αθανασίου και ας τελέσουν μνημόσυνο, ζητώντας από το χριστεπώνυμο λαό της Ερμιόνης, Δημόσια συγνώμη!!!

Νοταράς Γεώργιος