Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

ΤΟ ΚΕΛΙ ΤΟΥ ΑΙ ΓΙΑΝΝΗ


Η  ΩΡΑ ΤΟΥ  ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ

Απολυτίκιο του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου:
Μνήμη δικαιου μετ' έγκωμίων σοι δε αρκέσει ή μαρτυρία του Κυρίου Πρόδρομε, ανεδείχθης γαρ όντως και Προφητών σεβασμιώτερος, ότι και εν ρείθροις βαπτίσαι, κατηξιώθης τον κηρυττόμενον, Οθεν της αληθείας ύπεραθλήσας, χαίρων εύηγγελίοω, και τοις εν Άδει, Θεόν φανερωθέντα εν σαρκί, τον αίροντα την άμαρτίαν του κόσμου, και παρέχοντα ημίν το μέγα έλεος.

Ο Αγιος Ιωαννης ο πρόδρομος ζούσε στην Έρημο και τρεφόταν  με ακρίδες και μέλι, καποτε, εγκαταλείπει την έρημο και εγκαθίσταται στις όχθες του Ιορδάνη ποταμού. Εκεί συνεχίζει το κήρυγμα για την έλευση του Σωτήρα και συγχρόνως βαπτίζει πολλούς από αυτούς που έρχονται να τον ακούσουν. Εκεί συναντά και βαπτίζει τον ΙΗΣΟΥ.


 

Ο Ενάρετος Άγιος Ιωάννης,  δεν ήταν δυνατόν να ανεχθεί τον έκλυτο βίο του Ηρώδη Αντύπα και τον καταγγέλλει, ως μοιχό έχοντα σχέση με την γυναίκα του αδελφού του την Ηρωδιάδα.  Η Ηρωδιάδα παρακίνησε των Ηρώδη να συλλάβει και να αποκεφαλίσει τον Ιωάννη.

Οι πρόγονοι μας τιμώντας τον πρόδρομο και βαπτιστή του ΧΡΙΣΤΟΥ έκτισαν ένα εξωκλήσι στην παραλία του Μπιστιού, αφιερωμένο στην μνήμη του και δίπλα ακριβώς ένα κελί που έμενε μία καλόγρια και η κα Χαμηλοθώρη  ως νεωκόρος. 

Όμως οι καιροί άλλαξαν και ήρθαν Ιερείς και Μητροπολίτες όπως προφήτευσε ο ΙΕΡΕΜΙΑΣ που δυστυχώς δεν τιμούν τις παρακαταθήκες των Πατριαρχών της Χριστιανοσύνης ούτε και το αίμα του αποκεφαλισθέντος Ιωάννου και πράττουν για λίγα Ευρώ όσα αυτοί κατήγγειλαν.   

Σε αυτούς ανήκουν ως μη εξαιρετέοι και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας κκ Εφραιμ κατά Κόσμο Στενάκης  Ευάγγελος και ο πατέρας Ιωάννης Αμπελάς, εφημέριος κατ΄ ευφημισμόν των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμιόνης, που αμαύρωσαν την Θυσία όλων εκείνων που μαρτύρησαν για τα Ιερά και Οσία της χριστιανοσύνης!!!   

Οι ανωτέρω για ολίγα Ευρώ έβγαλαν σε πλειοδοτικό πλειστηριασμό το παρακείμενο κελί του Αγίου Ιωάννου, για να χρησιμοποιηθεί ως οικία σαρκικής ευδαιμονίας Χριστιανών και Αγαρηνών και οι χριστιανική Κοινότητα, οι Πολιτιστικοί σύλλογοι, της Ερμιόνης αδιαφορούν επιδεικτικά!!!      

Και μη χειρότερα.

Νοταράς Γεώργιος