Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΟΙ ΑΘΛΟΙ (οτητες) ΕΝΟΣ ΙΕΡΕΩΣ Νο 2


Συνέχεια των παρεμβάσεων του ιερεα Αμπελά στα δρωμενα των Ερμιονιτών με υπερβάλλοντα ζήλο.

Προσπάθησε με την συμπαράσταση του μητροπολίτη Ύδρας  κκ Εφραίμ, να αποσπάσει την από 117 χρόνια κυριότητα, του οικογενειακού ναού των Μερτυραίων  Άγιος Γεώργιος και απέσπασε χρήματα από το παγκάρι για το πνευματικό κέντρο της Παναγίας και όταν διαμαρτυρήθηκα στο Δεσπότη αυτός μου απάντησε στεγνά : <Προτεραιότητα έχει το Πνευματικό Κέντρο, οι φτωχοί της Ερμιόνης μπορούν να περιμένουν.> Και αυτά εν μέσω οικονομικής κρίσεως .



Ο Μητροπολίτης Ύδρας κκ Εφραίμ και ο πατέρας Ιωάννης Αμπελάς, αποδέχτηκαν την κληρονομία του κτηρίου του Γηροκομείου από τον Ιατρό Απόστολο Παπαβασιλείου, με την υποχρέωση να λειτουργήσει ως Γηροκομείο και μόνο Γηροκομείο και αυτοί το κλείδωσαν εξαπατώντας της αρχές.   Η Βούληση του Δωρητού ήταν να γίνει Γηροκομείο για την εξυπηρέτηση της τρίτης ηλικίας των Ερμιονιτών . Διότι ο Δωρητής ιατρός το επάγγελμα γνώριζε τις ανάγκες των γερόντων της Ερμιόνης καλλίτερα κάθε άλλου.                                                                                                                   Όταν ο νυν Μητροπολίτης κκ Εφραίμ, αντικατέστησε τον Μακαριστό Ιερόθεο και επισκέφτηκε το Ίδρυμα, απέτισε προίκα για να το Λειτουργήσει, να αποποιηθεί της κληρονομιάς και να αποδώσει το οίκημα στο Δήμο, ούτε καν πέρασε από το μυαλό του!!! Απορώ πως αυτό το οίκημα με οικόπεδο 1100 τ.μ διπλά στη θάλασσα οι ενάρετοι ιερείς μας δεν το έβγαλαν ακόμα σε πλειοδοτικό πλειστηριασμό για  Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις.
Ερμιονίτες εάν δεν αντιδράσετε τώρα αυτοί οι αχρείοι, φαύλοι και φιλάργυροι Ιούδες που δεν σέβονται κληροδοτήματα, Δωρεές και την βούληση των δωρητών, θα αποθρασυνθούν και θα βεβηλώσουν ότι Ιερό και Όσιο, υπάρχει στον Τόπο μας.
 
          Όποιος εκ των Αρχόντων του Δήμου Ερμιονίδος ή της Κοινότητος Ερμιόνης έχει την παλληκαριά να διεκδικήσει την Κυριότητα του Γηροκομείου και του κελιού του Αη Γιάννη  προηγούμενη δικαστική απόφαση  υπάρχει στη Μητρόπολη Ιωαννίνων. Όλα τα σχετικά έγγραφα του κληροδοτήματος στη διάθεση του ενδιαφερομένου για νομική χρήση.

Οι εγκληματικές ενέργειες των ενάρετων Ιερέων ατελείωτες, θα συνεχίσουμε να τις αποκαλύπτουμε προς όφελος της χριστιανικής κοινότητος της Ερμιόνης.         
Νοταράς Γεώργιος