Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

ΕΡΜΙΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ


Τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού, έκλεισε ο Ερμιονικός, Σύνδεσμος, με την περιπετειώδη εξιστόρηση μιας εσωτερικής μεταναστευτικής ομάδος, που για βιοποριστικούς λόγους μετοίκησε στη περιοχή μας, για να εργαστεί στα μεταλλεία Ερμιόνης. Οι συνθήκες μετανάστευσης της εποχής εκείνης, έφεραν την πίκρα ενός ξεριζωμού από την πατρώα γη, για εύρεση εργασίας, που δεν άφηνε ούτε καν την ελπίδα της επιστροφής.

Άνθρωποι από τη Θράκη και από τα νησιά του Αιγαίου, με τις οικογένειες τους ή μόνοι τους, έφθασαν στην φιλόξενη περιοχή μας και αφομοιώθηκαν με τους αυτόχθονες, έτσι που στην πλειονότητα τους παρέμειναν για πάντα εδώ, δημιούργησαν οικογένειες, έγιναν συγγενείς μας εξ αγχιστείας, τα παιδιά τους έγιναν συμμαθητές μας και εν συνεχεία φίλοι μας, συμπατριώτες μας!!!

Η κυρία Μερσίνη Σαμαρά απόγονος αυτών των μεταναστών, φιλόλογος, με την πειστική αφήγηση της και το φωτογραφικό υλικό, μας μετέφερε νοερά σε αυτούς τους δύσκολους χρόνους, επιτελώντας μνημόσυνο  σε αυτούς τους Ήρωες της καθημερινής ζωής.