Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΩΣ ΠΡΑΞΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ


Στην Ερμιονίδα διενεμήθη έντυπο υλικό ανακύκλωσης, προς ενημέρωση των πολιτών και βελτίωσης της αποκομιδής απορριμμάτων. Η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται και με το κατάλληλο υλικό τουλάχιστον σε φτωχές οικογένειες προς αποφυγήν οικονομικής επιβάρυνσης. Και τότε η επιτήρησης πρέπει να είναι αυστηρή και στις καθ΄ υποτροπή νοικοκυρές η επίπληξη επιτακτική!!! Η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνεχιστή ως μάθημα σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης, αρχής γενομένης από το νηπιαγωγείο, ώστε τα παιδιά να γίνουν οι φύλακες της οικολογικής συμπεριφοράς των γονέων των. Καταλαβαίνετε εάν το παιδί σας μια μέρα σας παρατηρήσει λέγοντας –Μαμά αυτό που κάνεις απαγορεύετε!!!

Το 1990 όταν ο υπόγειος σιδηρόδρομος της Σιγκαπούρης άρχισε να λειτουργεί παρατήρησαν ότι στις κυλιόμενες σκάλες και στις συρόμενες πόρτες η τσίχλες δημιουργούσαν καθημερινές βλάβες με αποτέλεσμα τη συνεχή απασχόληση των συνεργείων και  περιττά έξοδα.

Οι αρχές με εγκυκλίους στα σχολεία ανέπτυξαν στους μαθητάς συνείδηση ευθύνης της κρατικής περιουσίας, με αποτέλεσμα τα παιδιά να πάψουν να μασούν τσίχλες, συμπαρασύροντας και τους γονείς τους και ως επακόλουθο οι εισαγωγείς έπαψαν να προμηθεύουν την αγορά με αυτό το προϊόν.

Το 1991 ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής George Bush ο πρεσβύτερος, στην περιοδεία του στη Άπω- Ανατολή, προκειμένου να εξηγήσει στους αρχηγούς των κρατών την αιτία της εκστρατείας στο IRAQ, εναντίον SANDAM HOUSEIN την ονομαζόμενη <Καταιγίδα της ερήμου> έφτασε και στην Σιγκαπούρη.

Κατά την άφιξη του στον Τελωνιακό έλεγχο ο τελώνης το ρωτά:

-Εξοχότατε εάν έχετε μαζί σας τσίχλες, παρακαλώ να μου τις παραδώσετε, κρατώντας μόνο οσες για ιδία χρήση τις μέρες που θα παραμείνετε στην Πόλη μας χρειάζεστε και θα σας τις παραδώσουμε κατά την αναχώρηση σας.

-Ευχαρίστως, απάντησε ο Πρόεδρος και τις παρέδωσε λέγοντας, είμαι υποχρεωμένος να σεβαστό τους νόμους του κράτους σας. 

Ο τελωνιακός εφήρμοσε το νόμο και δεν έκανε εξαίρεση σε κανένα και απολαμβάνει το σεβασμό  μιας ευνομούμενης Πολιτείας, που μαζί με τη Δανία κατέχουν την πρώτη θέση στην οικουμένη.

Το Δήμο μας ποίος θα τον σεβαστή, αφού και ο Ιωάννης ο Αμπελάς τον γράφει λέγοντας: Η Βασιλεία ή εμεί επί της γής, και οι πιστοί, ψηφοφόροι έσονται, με ακούτε αιρετοί!!!