Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΙΕΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ H ΕΜΠΟΡΟΙ


ΟΙ  ιερείς μας, δεν γνωρίζουν ότι ο Αη Γιάννης υπήρξε το νεκροταφείο της κάτω Ερμιόνης και θάβονταν οι νεκροί προγονοί μας, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Αδελφός μου Σταμάτιος Κοσμάς  Νοταράς, ο οποίος ενταφιάστηκε το 1936. 

Τα νεκροταφεία από τους αρχαίους χρόνους θεωρούντο χώροι Ιεροί και μόνο τυμβωρύχοι τα επισκέπτονταν, αλλά οι ιερείς μας προχώρησαν σε κάτι χειρότερο, το κελί το έβγαλαν στο  πλειστηριασμό  και τα κόκαλα των αδελφών μας, τιμήθηκαν προς  1030 ευρώ το μήνα, σε επιχειρηματία  τουρισμού.

Τα νεκροταφεία στους Χριστιανικούς χρόνους, θεωρούνται  τόποι αναμονής μέχρις Δευτέρας Παρουσίας, όπου οι νεκροί θα αναστηθούν. Αυτός είναι και ο λόγος που η εκκλησία απαγορεύει τη καύση των νεκρών. Οι ιερείς μας με τις ενέργειες τους ακυρώνουν το Σύμβολο της Πίστεως που ρητά ομολογεί ότι: <Προσδοκούμεν Ανάστασιν νεκρών και ζωή του μέλλοντος> Και διακωμωδούν τον υμνωδό που εύχεται: <Ανάπαυσον Κύριε τον δούλον σου εις τόπον χλοερόν εις τόπον αναπτύξεως ένθα ουκ έστι πόνος, οδύνη και στεναγμός, αλλά ζωή αιώνιος.>   

 Όταν ο κ Εφραιμ εγκατέστησε οικογενειοκρατία στις ενορίες μας, δεν φρόντισε να μάθουν τουλάχιστον την ιστορία της εκκλησίας της Ερμιόνης και των ναών της, αλλά μόνο το εμπόριο της Πίστεως, και να κτίζουν Πνευματικά κέντρα όταν   δεν βρίσκουν καν, ούτε παιδιά να τους κρατάνε τα κεριά.

Kαι ήρθαν άνθρωποι… Παλιάνθρωποι και ξερίζωσαν τις ρίζες μας από τα άγια χώματα, που έτρεφαν τα δάκρυα της μάνας μας και έσβησαν κάθε ελπίδα για ανάσταση. Και η ελίτ του πνεύματος σιώπησε και με σεβασμό φιλά το χέρι, που τους κερνά τον Μανδαγόρα !!!                                      Χαίρε Γή των Πατέρων μας.
Νοταράς Γεώργιος