Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΜΝΗΜΕΊΟ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ


ΠΡΟΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ                                            

Κον,  Ιωσήφ Γανώση

Επειδή ευρέως συζητείται ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για να τοποθετηθεί το μνημείο του Ήρωας Μιχαήλ Παπαμιχαήλ, θα σας πρότεινα το χώρο που έχουν τοποθετηθεί τα αγάλματα των Μητσαίων και  ανήκει στην κοινότητα Ερμιόνης.

Πρακτικό  αρ. 41 συνεδριάσεως Κοινοτικού Συμβούλιου Ερμιόνης, την 22α Ιούλιου 1933 υπό την προεδρία του κ, Παπαβασιλείου, αποφασίστηκε η αγορά ενός οικοπέδου μπροστά από την οικία Κ. Οικονόμου, εκτάσεως 100 τετρ. μέτρων προς 20 δρχ το τ.μ  ήτοι  σύνολον  2.000χδ από τον ιδιόκτητη του κ, Αντώνη Κ. Φελέκη κάτοικο Κρανιδίου και η               περίφραξη αυτού, για να προστατευθεί η εντοιχισμένοι πλάκα επί του τοίχου της οικίας Οικονόμου, που ανέφερε ότι < Επί τη οικία ταύτη συνήλθε η Γ΄ Εθνική συνέλευση κατά το έτος 1827> τα αποκαλυπτήρια της οποίας έγιναν κατά την εορτή της εκατονταετηρίδας.  Η αγορά  ενεκρίθει με την υπ αρ. 14,352 απόφαση του Νομάρχη.

Πρακτικό  αρ 6 Συνεδρίασης Κοινοτικού Συμβουλίου Ερμιόνης, υπό την προεδρία Α. Τσαούση την 22α Ιανουαρίου 1934, που ενέκρινε την χορήγηση του οικοπέδου, στον Ιερόν Ναόν των Ταξιάρχων, προς δενδροφυτεύσει και καλλωπισμό, υπό τον ορό υπό την Κυριότητα της Κοινότητας  πάντοτε.   

Νοταράς  Γεώργιος
ΥΓ. Λίαν προσεχώς προσωπική μαρτυρία μετ΄ αποδείξεων ότι ο Ανεμόμυλος στο Κρόθι ήταν μια Δον Κιχωτική μυθοπλασία, ενός Δημάρχου. Ο Κος ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ.