Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΑΛΙΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Πρίν συνεχίσω το οδοιπορικό για τα σωματεία, θα σταθώ στο σχόλιο της κ, Σκουρτη, για τον αείμνηστο Παπακωνσταντίνου, για να θυμηθώ πριν δυο χρόνια, τα καλοκαίρια φεύγοντας από το σπίτι του κ, Δαμαλίτη που έμενα, για το καφενείο, στα 100 μέτρα αριστερά η κ, Φλώρα στα δεξιά μου η κ, Κούλα, προχωρούσα 50 μέτρα και αριστερά μου το κατ΄ ευφημισμόν γηροκομείο, με τα κλειστά παράθυρα, που τ΄ καίγε ο ήλιος και τα δρόσιζε ο μπάτης, στη συνέχεια η κ Αργυρούλα, πόνος σώματος και ψυχής, κάποιοι τα πρόβλεψαν, αλλά τα ανέθεσαν σε προβληματικούς και εμείς σαν χριστιανική κοινωνία, ετοιμαζόμαστε  τουλάχιστον για μια μέρα το χρόνο, να αντικαταστήσουμε τη μάσκα της υποκρισίας, με τη μάσκα του καρναβαλιού, που είναι πιο ανθρώπινη…….

Κατά την καθημερινή ενασχόληση με την βόρεια και Νότια παραλία επισημάναμε ότι μεταξύ των δύο προβλητών και μέχρι το Λιμεναρχείο δεν υπήρχε καμία εσοχή τουλάχιστον κάθε 50 μετρά  για να τοποθετηθούν δύο-τρια σκαλοπάτια ώστε εάν κάποιος στην προσπάθεια του να μπει στο σκάφος του έπεφτε στη θάλασσα να μπορούσε να ανέβη πάνω στο κρηπίδωμα χωρίς τη βοήθεια άλλου.

 

Η παραλία από τη μεγαλη προβλήτα μέχρι και του Βεντούρη, ο βυθός ήταν γεμάτος από διάφορα αντικείμενα και θα έπρεπε πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου να καθαρίζεται. Είχαμε εισηγηθεί στο Δήμο όταν ακόμα δεν είχε λειτουργήσει ο βιολογικός καθαρισμός, να  ανοιχθεί στην κύρια προβλήτα ένας δίαυλος όπως στη μικρή προβλήτα για να κυκλοφορούν τα εγκλωβισμένα νερά με την ανοικτή θάλασσα, για να ελαττωθεί η δυσοσμία, αλλά προσέκρουσε σε μερικούς ψαράδες, γιατί η θάλασσα του γραίγου, θα δημιουργούσε πρόβλημα στις βάρκες τους που ήταν δεμένες μεταξύ στις δύο προβλήτες.
 Όλα αυτά τα συζητούσαμε στο συμβούλιο και όλοι συμφωνούσαμε για την αναγκαιότητα τους. Έτσι πέρασαν δύο μήνες όταν ένα πρωί με συναντά ο Δήμαρχος και μου λέει Νοταρά έλαβα ένα γράμμα από τους 4 συμβούλους των ερασιτεχνών αλιέων, που με πληροφορεί με αντίγραφο και στο Λιμεναρχείο, ότι σε αντικατέστησαν και στη θέση σου τοποθετήθηκε ο προηγούμενος. Οι άνθρωποι που με καθαίρεσαν καθ΄ όλα αξιοπρεπείς αλλά από θάλασσα <Μαλτα Yok> o ένας αποθηκάριος, ο άλλος περιβολάρης, ο τρίτος   χοιροτρόφος και ο τέταρτος οικοδόμος, πειθήνια όργανα των φεουδαρχών του Βόρειου και Νότιου λιμανιού.
Και μέχρι εδώ, το έχω ξαναδεί το έργο, εκείνο όμως που με ξένισε ήταν ότι μου παρέδωσαν μια επιστολή χωρίς αποστολέα και χωρίς παραλήπτη, που με καλούσαν να τους παραδώσω το βιβλιάριο… της τραπέζης.                    

Το παρέδωσα στον κομισάριο του σημειώματος, και διερωτήθηκα τι να φταίει, τι να φταίει......                                                                

 Νοταράς  Γεώργιος