Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ


Κον Ιωσήφ  Γανώση

Κε Πρόεδρε, κατόπιν της παροτρύνσεως σας για το θέμα της αποκατάστασης των αντιστασιακών Ερμιονιτών από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, έλαβα τις κάτωθι πληροφορίες:                             1) Επειδή πρόκειται για προσωπικά δεδομένα μόνο πληροφορίες δίνονται στους γονείς και Κοινότητες ή δήμους. Παρακαλώ επικοινωνήσατε με κ, Λιώτο Χρήστο αρμόδιο για θέματα Εθνικής Αντίστασης του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, τηλ. 210,3458320 διεύθυνση Πέτρου Ράλλη αρ. 1 Ρούφ  Ταύρος                               
Κε,  Πρόεδρε κατά περίπτωση σημειώσατε τα ακόλουθα:              
 1) Βεβαίωση: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας Κλάδος Β΄- ΔΝΣΗ Β4 Τμήμα 4  βεβαιώνουμε, όπως φαίνεται από τα μητρώα που τηρούμε, ότι ο Μόνιμος Υποσ/γος (1) Παπαμηχήλ Μιχαηλ του Δημητρίου (4600) πνίγηκε την 1.11.1965 συνεπεία αεροπορικού ατυχήματος του α/φους Τ-6 στο οποίο επέβαινε προσθαλασσωθέντος και εγκαταλειφθέντος στον Ευβοϊκό Κόλπο Ν-ΝΑ του χωρίου ΓΙΑΛΤΡΑ με αποτέλεσμα τον πνιγμό του κατά την εκτέλεση διατεταγμένης πτήσης διατεταγμένης υπηρεσίας.   2) Ο παραπάνω αξιωματικός διαγραφή από τη δύναμη της πολεμικής Αεροπορίας και της Μονάδας του (ΣΑ) από 2/11/1965 επομένη του θανάτου του. 3) Η παρούσα  εκδίδεται για κάθε νόμιμη χρήση. Αθήναι 25Απρ. 2000.                                    
 Παρόμοια Βεβαίωση έχουν λάβει και οι γονείς της αείμνηστης Πανοραίας Μπατζάβελα Ερμιόνη.                                                           
Επίσης την ίδια βεβαίωση έλαβε η οικογένεια Κων/νου Προκοπίου για τον Ηρωικώς πεσόντα υίον τους Γεώργιο Προκοπίου που υπηρετούσε στον Εθνικό Στρατό στα βουνά της Ευβοίας κατά τον εμφύλιο, και βρίσκεται στην οικία Ελευθερίου Προκοπίου αδελφού του.                                                                      
 ΟΙ αδελφοί Νικόλαος και Μόδεστος Ντούρος αναγράφονται στο μνημείο Ηρώων στα Εξαμήλια Κορινθίας.                                             
Οι Γεώργιος Σκούρτης  και Ιωάννης Ταρούσης εκτελέστηκαν υπό των Γερμανών κατακτητών στις Σπέτσες και σκοπευτήριο Καισαριανής αντιστοίχως και τέλος ο  Αδριανός Ν. Βιρβίλης απεβίωσε στις φυλακές Κορίνθου βασανιζόμενος υπό των Γερμανών.
Κε, Πρόεδρε αδυνατώ να σας περιγράψω την ιταμή αντιμετώπιση πού είχα στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, όταν τους ζητούσα πληροφορίες για την Εθνική Αντίσταση μετά από 75 ολόκληρα χρόνια όταν ο φάκελος αυτών των θεμάτων έχει αρχειοθετηθεί από τριακονταετίας.                                                                           Πάντα στην υπηρεσία της γενέτειρας μου.                                                                                                                                                                                 Νοταράς  Γεώργιος