Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ


Αφορμή μου δόθηκε από την λεκτική διαμάχη του Δήμαρχου με την κυρία Λουμουσιώτη και διερωτώμαι προς τι;
Αφού η κ, Λουμουσιώτη εκλέγει τον κάθε δήμαρχο στον θεσμικό του θώκο!!! Το ερώτημα  δεν είναι ρητορικό αλλά κυρίως ουσιαστικό γιατί με την ανάθεση της δημαρχίας απεκδυόμαστε τις ευθύνες μας ως  πολίτες, βρίσκοντας ένα αποδιοπομπαίο τράγο να τις φορτώσουμε!!! Ποτέ δεν διεκδικούμε συλλογικά αλλά ως έκαστος κατά διάνυαν έχει και προς όφελος ημών των ιδίων.
 Όταν είμαστε μικροί και πηγαίναμε στο Μπιστι για να παίξουμε, κόβαμε καραμπούσια και όταν για να δείξουμε την υπεροχή δυνάμεως έναντι των άλλων, προσπαθούσαμε να κόψουμε δύο τρία μαζί,  τότε παίρναμε το μάθημα οτι ένα ένα κόβεται εύκολα, πολλά μαζί δύσκολα μέχρι και αδύνατον!!!
Κυρία Λουμουσιώτου ο αδύναμος κρίκος είναι αυτοί, θύματα μιας φιλοδοξίας για πρόσκαιρη εξουσία και αντί εμείς να εκμεταλλευτούμε την αδυναμία αυτή, γινόμαστε επαίτες των δικαιωμάτων μας, ας παραδεχθούμε επι τέλους ότι ως πόλις έχουμε χάσει το σύγχρονο βηματισμό μας!!!
Για αυτό εσείς, μαζί με τις άλλες κυρίες που έχετε δώσει δείγματα ομαδικής εθελοντικής εργασίας και είσαστε αξίες συγχαρητηρίων, ένα βήμα ακόμα, για την Πατρίδα μας και αυτό θα είναι η ίδρυση ενός περιβαλλοντικού συλλόγου, που θα διεκδικεί με σεβασμό τα δικαιώματα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης των συμπολιτών μας!!!
 Ας μην αφήσουμε αυτή την ευκαιρία στην άλλη γενιά, ας πραγματώσουμε Εμείς αυτό το όνειρο.    

Νοταράς Γεώργιος