Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ


Το μεγαλύτερο ηλιακό καταμαράν του κόσμου, κατέπλευσε στην Κόρινθο

Ήρθε στο πλαίσιο αρχαιολογικής αποστολής στην περιοχή της Ερμιονίδας

[22:42,24/07]


Στο λιμάνι της Κορίνθου έδεσε σήμερα το μεγαλύτερο Catamaran στον κόσμο, που κινείται αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια. Το MS Turanor PlanetSolar έφτασε στην χώρα μας στο πλαίσιο αρχαιολογικής αποστολής, που αφορά εξερεύνηση και τοπογραφική αποτύπωση προϊστορικού οικισμού, στην θαλάσσια περιοχή του Αργολικού κόλπου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ερμιονίδας.

Πρόκειται για κοινή αρχαιολογική έρευνα που διεξάγεται από το πανεπιστήμιο Γενεύης σε συνεργασία με την Ελβετική Αρχαιολογική Σχολή, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Το ηλιακό σκάφος με σημαία Ελβετίας, θα μείνει τις επόμενες τρεις ημέρες στο λιμάνι της Κορίνθου και στην συνέχεια, περνώντας τον Ισθμό θα κατευθυνθεί προς τον Αργολικό κόλπο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι έρευνες. Ακολούθως θα δέσει στο λιμάνι του Ναυπλίου και το απόγευμα της Δευτέρας 4 Αυγούστου θα σταθμεύσει στον Πειραιά.

Αύριο το πρωί θα γίνει η επίσημη υποδοχή του MS Turanor PlanetSolar στην Κόρινθο και το πλήρωμα θα ξεναγήσει στο εσωτερικό του ηλιακού σκάφους μικρή ομάδα επισκεπτών.