Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ <ΠΗΛΑΛΑΓΑΝΕ>


Προς: Κα, Πρόεδρο του Ι.Λ.Μ.Ε. Ερμιόνης
Αγαπητή κα, Πρόεδρος,

Σας συγχαίρω για την ιστορική τεκμηρίωση των όσων αναφέρονται στην κατατοπιστική πινακίδα, που ανάρτησε η κοινότητα Ερμιόνης στο Μπίστι και η οποία συμβάλει στην ενημέρωση Ερμιονιτών και ξένων, για την ουκ εκ των ασήμων πόλεων (αείποτε) Ερμιόνη!!!      

Θα αποτελούσε δε πράξη αξιοσέβαστη και αξιέπαινη, εάν ο Ι.Λ.Μ.Ε. αναλάμβανε την ευθύνη της ενημέρωσης, των νεότερων ή και των αγνοούντων την ιστορία της πόλης μας, Αρχόντων. Ό αείμνηστος πατέρας σας στο βιβλίο του <Ημερολόγιο Εθνικής Αντίστασης Ερμιόνης> αναφέρεται σε αυτούς που <πηλαλάγανε> και που θυσιάστηκαν πολεμώντας τους βάρβαρους κατακτητές, στην προσπάθεια τους να ελευθερώσουν την πατρίδα μας. Εμείς οι του Δήμου- Γέροντες όχι μόνο τα διαβάσαμε, αλλά υπήρξαμε και μάρτυρες των ηρωικών πράξεων των και δεν μπορούμε να πιστέψουμε, ότι η γενιά μας υπήρξε τόσο αγνώμων, ώστε να μην αναφέρουμε ούτε τα ονόματά τους στο τύμβο των ηρώων.
Υπήρξαμε γενναιόδωροι στους άκαπνους και φυγόπονους και γυρίσαμε την πλάτη στους ελευθερωτές μας. Εάν εμποδίζεστε να πράξετε τις επιταγές της Εθνική σας συνείδησης, παραιτηθείτε για να καταξιωθείτε.