Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

ΠΙΘΑΝΟΝ ΕΥΓΕΝΗΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΑ

Για να αποκτήσεις κατά τις δυνατότητες σου την κορυφή, είναι
θεμιτή επιθυμία, και ιερόν καθήκον κάθε ανθρώπου, που δεν έχει
υιοθετήσει την εσχατολογική ρήση:                                           <Πάντα ματεώτης τα ανθρωπινά>!!!
Αρκεί τα μέσα που χρησιμοποιείς να μην υπερβαίνουν τα όρια της
Δημοκρατικής δικαιοδοσίας, και δεν προσβάλουν τον Συνάνθρωπό σου.Και επειδή ο λόγος περί Αθλητικού Πολιτισμού, ας μην απομακρυνθούμε από την ιστορία του Ερμή Ερμιονέων.
Δύο φορές κλήθηκα να αναλάβω ως πρόεδρος του συλλόγου, και αυτές όχι με δημοκρατικές διαδικασίες, άλλα δια βοής, κατόπιν παρακλήσεως των τότε παραγόντων, των οποίων τη μαρτυρία επικαλούμαι, και κατά ανάγκη δέχθηκα και μάλιστα το ανέφερα και στο διαχειριστικό φυλλάδιο 1998/1999, ως απευκταίο κακό.
Έγραφα τότε τα κάτωθι:

<Στην ανάγκη της συνέχισης της ιστορίας του συλλόγου μας, ο
κ, Δήμαρχος Ανάργυρος Λεμπέσης, αναγκάστηκε αυτή την αγωνιστική περίοδο, να διορίσει το διοικητικό Συμβούλιο.
Εύχομαι να μην επαναληφθεί, γιατί ο διορισμός, εκ προοιμίου δεν
φέρει τη σφραγίδα της ελεύθερης προσωπικής βούλησης και
προσφοράς, και τα επόμενα χρόνια τα Συμβούλια να προέρχονται,
μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.
Για να συμβεί όμως αυτό, χρειάζεται η συμμετοχή των συμπολιτών μας, ως μέλη του συλλόγου, για να στηρίξουν τους αθλητικούς θεσμούς, που και οι ίδιοι υπηρέτησαν.
Ας μη φοβόμαστε την κριτική. Το έργο το πραγματοποιούν οι δημιουργοί και ποτέ οι κριτικοί!!!
Ο πρόεδρος του Ερμή. Γ. Νοταράς

Ας σημειωθεί ότι μέχρι το 1999, κανένας πρόεδρος δεν είχε χρησιμοποιήσει το γραπτό λόγο, για να δώσει διαχειριστικό απολογισμό, αγωνιστικής περιόδου και να το διανείμει στα σχολεία!!!

Ο Ερμής το 1999 ευρίσκετο υπό διάλυση,τον παρέλαβα στα χαρτιά με 34 παίκτες και στον αγώνα κυπελλου με το Ηλιόκαστρο στο γήπεδο της Θερμησίας αρχίσαμε τον αγώνα, με εννέα παίκτες και όπως τους είπα, για να τους εμψυχώσω και με δύο δάκρυα στα μάτια, έντεκα.

Οικονομική κατάσταση του Ερμή. Χρωστούσε από μη απόδοση λογαριασμών εκ των επιδοτήσεων στην Γραμματεία Αθλητισμού 21,500.000 εκ.Δρχ με αποτέλεσμα  να τους είχαν διακόψει  την ετήσια  επιδότηση. Με προσωπικές μου ενέργειες στην Γ.Γ.Α, διεγράφη το χρέος και συνεχίσθηκε η επιδότηση.
Τα έγγραφα στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Το 2004 κατόπιν τριών άκαρπων συνελεύσεων και αφού στις εκλογές του 2002 δεν έλαβα ούτε το ποσοστό για να εισέλθω στο δημοτικό συμβούλιο και οι ....Φιλοδοξίες μου είχαν οικτρά ναυαγήσει, δέχτηκα κατόπιν παρακλήσεως να αναλάβω την ομάδα, αφού κανείς δεν δεχότανε να την αναλάβει, επειδή θα αγωνιζόταν στα γήπεδα Ηλιοκάστρου και θερμησίας, λόγο κατασκευής του νέου γηπέδου της Ερμιόνης, με επακόλουθο         την απουσία των φιλάθλων και των εσόδων!!!

Η φιλοδοξίες μου όποιος ενδιαφέρεται να μάθει, αρχίζουν και       τελειώνουν στην Ερμιόνη, ακόμα και αν κληθώ να βγω και       από τον τάφο θα κάνω την υπέρβαση, γιατί είναι η Πατρίδα μου!   Απόδειξης ότι εγώ και η οικογένεια μου θεωρώντας             προσβολή για τη γενιά μας, (για αυτό οικτίρω και τον εαυτό μου)   ή Ερμιόνη να γίνει Προάστιο του Κρανιδίου, αρνηθήκαμε να
ψηφίσουμε στις Δημοτικές εκλογές του 2010.                                   Και θα το επαναλάβουμε και το 2014.
Οι εκλογικοί κατάλογοι είναι αδιάψευστοι μάρτυρες!!!   

Ευτυχώς η συνήθεια μου να κρατώ τα σχετικά έγγραφα, μου         δίνουν το δικαίωμα, να υπερασπιζομαι τον εαυτόν μου.